Saku Salminen loppukauden pelikieltoon Christian Heljangon taklaamisesta

LIIGA / Uutinen
Salminen taklasi Heljangon kolmannessa finaaliottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicansin Saku Salmiselle on annettu neljän ottelun pelikielto kolmannen finaaliottelun tilanteesta, jossa puolustaja taklasi Tapparan maalivahti Christian Heljangon maalin takana.

Liigan kurinpitodelegaatio on antanut Pelicansin Saku Salmiselle neljän ottelun pelikiellon Tapparan maalivahti Christian Heljangon taklaamisesta. Salminen taklasi keskiviikon kolmannessa finaaliottelussa Heljangon Tapparan maalin takana, ja hänelle vihellettiin 5+20-minuutin rangaistus maalivahdin häirinnästä.

Kurinpitodelegaatio linjasi tiedotteessaan törmäyksen olleen tahallinen.

– Salminen ei yritä millään tavoin välttää törmäämistä Heljankoon. Tilanteessa ei ole mitään yllätyksellisyyttä, eikä Heljanko mitenkään myötävaikuta tai hae kontaktia lähestyvään hyökkääjään. Tilanteessa Salminen törmää tarkoituksellisesti voimakkaalla vauhdilla maalinsa takana olevaan vastustajan maalivahtiin, kurinpitodelegaation tiedotteessa todetaan.

Kurinpitopäätökseen vaikutti edeltävän linjauksen ohella myös se, ettei Salminen suorittanut tilannetta täydellä voimakkuudella. Myös Heljangon pysyminen ottelussa tilanteen jälkeen vaikutti kurinpitopäätökseen.

Salminen on neljän ottelun pelikiellon myötä sivussa finaalisarjan loppuun asti. Mikäli pelikieltoa ei ole kärsitty kokonaisuudessaan ennen sarjan päättymistä, Salminen kärsii puuttuvat ottelut kauden 2024–25 alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle