Jukurit kalasteli Pohjois-Savossa – haaviin tarttui kolme kevään Mestis-mestaria

LIIGA / Uutinen
Ludwig Persson pysyy Savossa, mutta matkaa etelämmäksi maakuntaa.
Kuva © Juha Alamaki
Jukurit jatkoi tulevan kauden joukkueensa rakentamista peräti neljän uuden pelaajan myötä. Mikkeliläisryhmään liittyvät Mestiksen mestaruutta juhlineet Ludwig Persson, Juuso Arola ja Valtteri Koskela, joiden lisäksi sopimuksen teki myös Santeri Koskela.

Ludwig Persson saapuu Jukureihin ensi kauden kattavalla lainasopimuksella. 20-vuotias ruotsalaishyökkääjä on NHL-joukkue Washington Capitalsin sopimuspelaaja ja hän pelasi päättyneen kauden IPK:ssa niin ikään lainasopimuksella. Persson on Capitalsin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2022.

Ruotsalaishyökkääjä oli IPK:n johtavia pelaajia ja sijoittui Mestiksen pistepörssissä neljänneksi tehoilla 10+45. Pudotuspeleissä tehoja karttui piste per peli-tahdilla, kun Persson taituroi 19 otteluun pisteet 8+11.

− Ludwig tulee Mikkeliin kehittymään pelaajana kokonaisvaltaisemmaksi. Hänen tavoitteensa ja päämääränsä on Pohjois-Amerikassa. Toivottavasti pystymme auttamaan häntä toteuttamaan ne, kertoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Mikkeliläisten puolustuskalustoon liittyvät puolestaan Perssonin tapaan IPK:n mestarijoukkueessa pelanneet Juuso Arola ja Valtteri Koskela. Arolan sopimus on 1+1-vuotinen, kun taas Koskelan sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

IPK:n kapteenina kaudella ollut Arola, 24, oli Mestiksen tehokkain puolustaja kiskottuaan 44 ottelussa 45 (13+32) tehopistettä ja pudotuspeleissäkin nakutti tehot 4+11. Pelicans-kasvatilta löytyy aiempaa Liiga-kokemusta 11 ottelun verran.

Koskela oli JYPin sopimuspelaajia, mutta muutamaa Liiga-visiittiä lukuun ottamatta kauden lainalla IPK:ssa. 21-vuotias Koskela teki iisalmelaisryhmän takalinjoilla 33 ottelussa tehot 4+15.

Kaksoisveljensä tavoin kaksivuotisen sopimuksen Jukurien kanssa teki myös Santeri Koskela. Keskushyökkääjänä pelaava Santeri pelasi päättyneellä kaudella 30 Liiga-ottelua JYPissä keräten niissä kaksi syöttöpistettä.

− Veljekset ovat urallaan samassa tilanteessa, eli he saapuvat Mikkeliin hakemaan uuden ympäristön kautta nostetta uralleen. Vaikka he pelaavat eri pelipaikoilla, ovat he pelaajina samantyyppisiä: Molemmat ovat työteliäitä kahden suunnan pelaajia, joilla on kova motivaatio näyttää kykynsä, Hakkarainen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle