IS: Jukurit isojen muutosten edessä – pelaajista haaviin tarttui Aleks Haatasen lisäksi kaksoset ja ruotsalaispuolustaja

LIIGA / Uutinen
Aleks Haatanen pukee ensi kaudella Jukurit-nutun ylleen.
Kuva © Timo Savela
Jukurit on Ilta-Sanomien mukaan saamassa ensi kauden joukkueeseensa Aleks Haatasen, Valtteri ja Santeri Koskelan sekä ruotsalaispuolustaja Kim Johanssonin.

Jukureissa vaihtuvuus on suurta niin pelaajistossa kuin valmennuksenkin osalta. Jo aiemmin uutisoitiin Olli Jokisen siirtyvän SHL:ään, ja tietojen mukaan useampi kärkinimi on jättämässä Mikkelin taakseen.

Jukurit on kuitenkin napannut joukkueeseensa lisää palasia. Ilta-Sanomien tietojen mukaan ensi kauden uusia pelaajia ovat ainakin ruotsalaispuolustaja Kim Johansson, Pelicans-hyökkääjä Aleks Haatanen sekä kaksoset Valtteri ja Santeri Koskela.

Runkosarjassa Haatanen rikkoi oma piste-ennätyksensä, kun 52 runkosarjaottelua tuotti 28 (10+18) tehopistettä. Paikkansa kolmosketjussa vakiinnuttanut 23-vuotias hyökkääjä on pudotuspeleissä kerännyt kaksi tehopistettä ja on joukkueensa kanssa voiton päässä finaaleista. Viime kaudella Haatanen oli osa lahtelaisten hopeajoukkuetta.

Johansson, 25, siirtyy Liigaan Ruotsin kakkostasolta IF Björklövenin riveistä, mutta kokemusta on kertynyt myös SHL:n puolelta 44 ottelun verran. Päättynyt kausi HockeyAllsvenskanissa tuotti kymmenen tehopistettä 49 ottelun aikana.

JYPissä kiekko-oppinsa saaneista Koskelan kaksosista puolustaja Valtteri Koskela on pelannut suurimman osan kaudestaan Iisalmessa IPK:n riveissä. Liiga-otteluja on kertynyt myös JYPissä ja lainasopimuksen turvin HIFK:ssa. Hyökkääjä Santeri Koskela sen sijaan pelasi 30 ottelua JYPissä tehoin 0+2 sekä neljä ottelua lainasopimuksella KeuPa HT:n riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle