MTL - OTT 2.00
FLA - TOR 2.00
NYI - DET 2.00
PIT - LAK 2.00
WSH - BUF 2.00
CBJ - ANA 2.00
NSH - NJD 3.00
COL - DAL 4.00
VAN - PHI 5.00
CAR - ARI 20.00
NYR - VGK 20.00
STL - CGY 22.00

Kanadan McDavid otti jatkoajalla väärään aikaan jäähyn: "Selvästi en yrittänyt sitä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor McDavid on Kanadan joukkueen kapteeni.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Jääkiekon MM-kisat polkaistiin käyntiin, kun Kanada ja Yhdysvallat ottivat yhteen Herningissä. Ottelun kuva oli varsin avointa jääkiekkoa, jossa maalipaikoilla todellakin juhlittiin. Kanadan kapteeni Connor McDavid oli tyytyväinen joukkueensa nousuun.

Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen ottelu venyi lopulta jatkoajalle. Kanadan kapteeni Connor McDavid itse otti jatkoajalla jäähyn kampituksesta, kun kanadalaistähti kaatoi keskialueella Yhdysvaltojen hyökkääjän Johnny Gaudreaun

Näin ollen hän joutui seuraamaan voittomaalikilpailua jäähyaitiosta käsin. 

− Ei se ole hauskaa katsoa, kun oma joukkue on rangaistulaukauskisassa, varsinkin kun itse olet hyökkäyspään pelaaja. Kun peli menee voittomaalikilpailuun, jonkun on vain hävittävä. Ja epäonneksemme hävisimme, McDavid totesi ottelun jälkeen.

− Selvästi en yrittänyt sitä, yritin vain riistää kiekon. Pojat tekivät hyvää työtä alivoimalla, hän jatkoi.

Kanada hallitsi varsinkin ensimmäistä ja toista erää, mutta ei lopulta tehnyt omista laadukkaista maalipaikoistaan maaleja. Kanada tuli vahvasti ensimmäiseen erään ja meni jo 47 pelatun sekunnin jälkeen 1−0-johtoon Pierre-Luc Dubois'n maalillla. 

Yhdysvallat ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tuli maalin päähän Anders Leen maalilla. Toisessa erässä amerikkalaiset tekivät kaksi maalia ja menivät 3−2-johtoon, mutta Kanada tasoitti vielä Anthony Beauvillierin maalilla. Kolmannessa erässä Yhdysvallat meni vielä johtoon, mutta Kanada tasoitti ottelun vielä.

Lopulta Yhdysvallat otti voiton voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5−4.

Kanadalaisten kapteeni McDavid oli tyytyväinen siihen, miten Kanada nousi vielä otteluun mukaan.

− Ottelu vähän karkasi meiltä, mutta pidin siitä, miten tulimme takaisin otteluun mukaan. Olimme valmiita kamppailemaan ja saimme itsemme takaisin otteluun mukaan. 

Ottelu kuva olikin varsin avonainen. Molemmilla joukkueilla oli läpi ottelun läpiajoja ja vaarallisia vastahyökkäyksiä. Osa vastahyökkäyksistä oli ylivoimahyökkäyksiä.

− Emme puolustaneet kovin hyvin, eivätkä hekään puolustaneet kovin hyvin, McDavid analysoi.

− Molempien joukkeuiden pelaaminen oli varsin avonaista. Mitä pidemmälle ottelu eteni, molemmat joukkueet pystyivät tiivistämään pelaamistaan ja pidin siitä, miten pystyimme siihen, hän jatkoi. 

Jää sai ottelun aikana että ottelun jälkeen hieman ristiriitaisia ajatuksia pelaajissa. McDavid myönsi, että jää ei ollut paras mahdollinen, mutta painotti, että se on sama molemmille joukkueille.

− Jää muuttui hieman pomppuiseksi, mutta molemmat joukkueethan sillä pelasivat. Sillä ei ole niin väliä. Totta kai sitä toivoo, että jää olisi parempi, mutta loppujen lopuksi se on molemmille sama. 

Otteluita pelataan Tanskassa nopeaan tahtiin, joten jään parantumiselle ei jää paljoa aikaa. Seuraava ottelu samaisella areenalla pelataan jo klo 21 Suomen aikaa, kun Tanska ja Saksa ottavat yhteen.

− Näemme, miten kello kahdeksan ottelu (Tanskan aikaa) menee, mutta luulen, että jää ei ole ongelma, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle