Mestaruuden ratkaisseella Forsbergilla riitti kunnioitusta Sveitsille: "Turnauksen vaikein ottelu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Filip Forsberg laukoi Ruotsille maailmanmestaruuden.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Ruotsin Filip Forsberg ratkaisi kultamitalin ja maailmanmestaruuden Ruotsille voittomaalikilpailussa. Forsberg sanoo, että kyseinen maali on suurin muisto näistä kisoista.

− Aioin tehdä valelaukauksen, mutta muutin mieleni viime hetkellä ja se toimi, hän kertoo voittomaalista.

Hyökkääjä liittyi Ruotsin MM-joukkueeseen kesken turnauksen, kun Nashville Predators putosi NHL:n pudotuspeleistä.

− Se oli turhauttavaa katsoa niitä, mutta samalla meillä on nyt kultamitali. Saan mahdollisuuteni Stanley-Cupiin myöhemminkin, hän miettii.

Ruotsin joukkueessa oli ennestään Forsbergille tuttuja kasvoja, sillä joukkueessa oli hänen muutama hyvä ystävänsä.

Forsbergin mukana Predatorsin joukkueesta kisoihin liittyi Mattias Ekholm ja Viktor Arvidsson.

− Puhuimme keskenämme, että tulemme tänne voittamaan ja auttamaan jätkiä. Selvästi siinä onnistuimme. Mielestäni he pelasivat upean turnauksen. He olivat täällä pelaamassa täysillä ja olen kaikista ylpeä.

Sveitsin joukkueessa Forsbergia vastaan pelasi myös kaksi Predatorsin pelaaja, kuten Roman Josi ja Kevin Fiala.

− He olivat kaksi parasta pelaajaa heidän joukkueesta. Harmittaa tavallaan heidän puolestaan, kun he todellakin pelasivat kovaa. Olen kiitollinen, että he ovat Predatorsissa joukkuekavereitani, Forsberg kehuu.

Buumia Ruotsiin

Ruotsi voitti näin toisen maailmanmestaruuden peräjälkeen. Ruotsi voitti viime vuoden MM-kisojen finaalissa Kanadan niin ikään voittomaalikilpailun päätteeksi.

Forsberg uskoo, että menestys tuo Ruotsiin hieman buumia jääkiekon ympärille.

− Ei ikinä tiedä, mutta luulen niin. Menestys ruokkii enemmän kiinnostusta ja lisää yleisöä. Jätkät ovat tehneet hienoa työtä liitossa ja toivat parhaat pelaajat tänne.

Sveitsi pelasi läpi ottelun kohtalaisen hyvin. He tulivat ensimmäiseen erään pyrkien ottamaan kiekkokontrollin itselleen, mutta erän edetessä Ruotsi sai muutettua pelin virtausta itselleen suotuisaksi kiekkokontrollilla ja pitkillä hyökkäyksillä.

Sveitsi meni 1−0-johtoon avauserässä, mutta Ruotsi tasoitti nopeasti Gustav Nyquistin maalilla. Toisessa erässä Sveitsi meni Timo Meierin maalilla uudelleen johtoon, mutta ruotsalaiset tasoittivat jälleen ottelun Mika Zibanejadin osumalla.

Forsberin mielestä Sveitsi pelasi hyvän ottelun sekä teki hyvää työtä läpi turnauksen.

− Kaikki kunnia heille. Se olisi voinut mennä kumpaan suuntaan tahansa, mutta meidän maalivahtimme pelasi hienosti ja otti muutaman ison torjunnan. Meidän piti todellakin ansaita tämä voitto.

− Se oli vaikein ottelu koko tässä turnauksessa, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle