IFK - PEL
HPK - TPS
ILV - KÄR
LUK - TAP
WSH - CAR 1.00
CBJ - NYI 1.00
MTL - FLA 1.30
OTT - BUF 1.30
EDM - LAK 3.00
VAN - ANA 4.00
ARI - CHI 4.00

Sveitsi oli todella lähellä superyllätystä − "On vaikea nähdä isoa kuvaa pettymyksen läpi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vermin juhli joukkuekavereidensa kanssa johtomaalia MM-finaalissa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Sveitsi taisteli urhoollisesti ennakkosuosikkina MM-finaaliin lähtenyttä Ruotsia vastaan. Tappio tuli vasta äärimmäisen tasaisen voittomaalikilpailun myötä. Punavalkoasuinen joukkue venyi turnauksen aikana useammin kuin moni muu.

Sveitsiläis-hollantilainen hyökkääjä Joël Vermin oli äärimmäisen pettynyt tavasta, jolla alppimaa menetti kirkkaimman mitalin.

− On rankkaa hävitä tällä tavalla voittomaalikilpailussa, sillä pysyimme pelissä niin hyvin mukana koko ajan. Tämä on sydäntäsärkevää, sillä pelasimme niin hyvän pelin loistojoukkuetta vastaan.

Sveitsi raivasi tiensä A-lohkon nelostilalta aina finaalin asti, mutta tie nousi pystyyn Tre Kronoria vastaan.

− Vaikea sanoa, mutta puolustimme loistavasti huippumaita, kuten Suomea ja Kanadaa vastaan. Käytimme myös tilaisuutemme tehokkaasti hyväksemme.

Vermin ei osaa sanoa, nouseeko Sveitsi jonakin päivänä yhdeksi suureksi kiekkomaaksi.

− On vaikea nähdä isoa kuvaa pettymyksen läpi. Toivottavasti pystymme kuromaan eron umpeen. Tällä hetkellä se on vielä turhan iso.

− Voimme olla ylpeitä itsestämme. Jokainen meistä pelasi helkkarin kovan turnauksen. Tämä oli kova joukkuesuoritus. Tarvitsemme varmasti muutaman viikon, jotta tämän tajuaa kunnolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle