Rankkarikisan tasoittanut Ekman-Larsson: "Valmentaja kysyi, olenko valmis"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oliver Ekman-Larsson oli yksi Ruotsin monista NHL-tähdistä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Sveitsi osoitti jääkiekon MM-kisojen loppuottelussa, ettei finaalipaikka irronnut sattumalla. Historiallinen MM-kulta tuoksui jo sveitsiläisten nenässä, kun peli oli edennyt voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailun kolmanteen pariin lähdettäessä Sveitsi oli kiinni maailmanmestaruudessa Sven Andrighetton osumalla. 

Monet yllättyivät, kun laukaisuvuoron sai Oliver Ekman-Larsson.

− Valmentaja kysyi jo muutama päivä sitten, olenko valmis ampumaan rankkarin. Sanoin voivani ampua, mutta maalia en takaa, puolustaja muistelee.

Ekman-Larsson onnistui tuomaan Ruotsin tasatilanteeseen voittolaukauskilpailussa. Maalintekeminen oli pudotti taakkaa hänen jälkeisiltä ruotsalaisampujilta, mutta kasvatti sitä Sveitsin leirissä.

− Ajattelin feikata ja ampua mailapuolelle, mutta hän tulikin mailapuolelle, joten muutin ratkaisuani. Se toimi hyvin, Ekman-Larsson kertaa.

Sveitsi ei enää toistamiseen onnistunut, mutta Filip Forsbergin osuttua Ruotsi juhli MM-kultaa. MM-kisoissa pelaaminen on ollut kunnia-asia myös monissa liemissä meritoituneelle puolustajalle.

− Tämä on fantastinen tunne. Kun olet jäällä tällaisissa tilanteissa ja otteluissa, se kasvattaa ja tuo paljon itseluottamusta.

Maailmanmestaruus oli Ruotsille toinen peräkkäin. Myös edellistä mestaruutta juhli kolme tämän joukkueen pelaajaa: Dennis Everberg, John Klingberg sekä Ekman-Larsson.

26-vuotias puolustaja kuuluukin modernissa kiekossa melko harvinaiseen kerhoon voitettuaan kaksi mestaruutta putkeen.

− Ei voi sanoin kuvailla, kuinka hienoa se on. Olen todella ylpeä tästä saavutuksesta, puolustaja juhlii.

» Lähetä palautetta toimitukselle