Ruotsilta löytyi joka käänteeseen johtavia pelaajia − "Jos minulla olisi ollut odotuksia, tämä olisi ylittänyt ne"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Janmark taisteli sveitsiläisten ympäröimänä kiekosta.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Tre Kronorin tehoketjun hyökkääjä Mattias Janmark pelasi MM-jäillä osana joukkueensa syömähammasta. Dallas Starsin mies kertoi mielipiteensä siitä, miksi Ruotsi on jälleen maailman paras.

Ruotsi kaivoi jo toisen maailmanmestaruuden peräkkäin, kun se voitti edellisvuoden tapaan finaalin voittomaalikilpailussa. Tällä kertaa tappion kokenutta punapaitaista joukkuetta edusti Sveitsi Kanadan sijaan.

Tre Kronorin hyökkääjä Mattias Janmark oli onnesta soikeana juhlallisuuksien jälkeen.

− Uskomatonta! Tätä on todella vaikea kuvailla sanoiksi. Löysimme ketjun kanssa hyvän kemian aikaisessa vaiheessa ja pelasimme upeaa lätkää. Pelasimme alkuturnauksesta hyvin, ja toimme arvoa joukkueelle.

Dallas Starsissa pitkään pelanneella hyökkääjällä ei ollut ennakkoluuloja MM-kisoihin lähdettäessä.

− Minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia tähän turnaukseen. Jokainen pelaaja tulee tänne halusta pelata tätä peliä, ja voittaa kultamitalin. Näin tämän mahdollisuutena. Jos minulla olisi ollut odotuksia, niin tämä olisi ylittänyt ne.

Janmark muodosti Ruotsin tehoketjun yhdessä Mika Zibanejadin ja Rickard Rakellin kanssa.

− Tämän joukkueen vahvuus oli kuitenkin se, että jokaiseen otteluun löytyi se ketju, joka kantoi meitä eteenpäin − meidän ketjumme ei ollut joka ilta ratkaisevassa asemassa. Jatkoimme kuitenkin työntekoa koko joukkueen voimin läpi turnauksen.

− Sain pelata upeiden jätkien kanssa, joiden kanssa olen saanut kunnian pelata ennenkin. Meidän ketjumme jätkät ovat tunteneet toisensa kauan, mutta emme ole saaneet tilaisuutta pelata yhdessä. Sain täällä pelata heidän kanssaan kotimaalleni. Se on uskomatonta − jotain sellaista, mitä en unohda.

Ruotsalaiset pääsevät juhlimaan toistamiseen MM-kultaa. 25-vuotias Janmark ei itse lähde tahtipuikkoa heiluttamaan.

− En tiedä, kuljen varmaan porukan mukana. Meillä on muutama pelaaja, jotka voittivat myös viime vuonna. He varmaankin johtavat juhlia.

» Lähetä palautetta toimitukselle