Klingberg kertoi Ruotsin yhtenäistyneen jään ulkopuolella: "Niinä hetkinä luodaan luottamus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Klingberg juhli mestaruutta kapteeni Mikael Backlundin kanssa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Turnauksen direktoraatin parhaaksi puolustajaksi valitsema Ruotsin John Klingberg kertoi syyn sille, miksi Tre Kronor juhlii jälleen maailmanmestaruutta. Peluri korosti kotimaansa parhaiden ammattilaisten sulautumiskykyä.

Yksi Ruotsin joukkueen tärkeimmistä pelaajista, puolustaja John Klingberg tuli palkintoseremoniasta median eteen kuin maailmanmestarin kuuluukin.

− Tämä maistuu todella hyvältä, sai Klingberg sanottua, ennen kuin ryhtyi paimentamaan sivustalla pälyileviä toimittajia luokseen ryppääseen. "Me teemme tämän vain yhden kerran!", kuului tiukka, mutta ystävällinen huomautus.

Tre Kronor päihitti finaalissa suuryllättäjä Sveitsin. Dallas Starsissa kiekkoileva pelimies kertoi reseptin toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen.

− Tämä on hienojen ihmisten hienon työn tulos. Tämän kaltaisessa lyhyessä turnauksessa on tärkeää saada joukkue mahdollisimman nopeasti puhaltamaan yhteen hiileen, virkkoi turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittu Klingberg.

Ruotsin joukkueessa oli tänä vuonna miltei täysi miehitys NHL:ssä pelaavia ammattilaisia.

− Oli helppoa yhtenäistää tämä joukkue, sillä tunnemme toisiamme entuudestaan. Meidän oli helppo pitää hauskaa keskenämme turnauksen aikana. Se näkyi myös tuloksekkaasti jäällä.

MM-kisoissa liikkuu aina juoruja ja skandaaleja joukkueiden kosteista illanvietoista. Klingberg myönsi Ruotsin harrastaneen tällaisia aktiviteetteja − ainakin jossain määrin.

− Täytyy pystyä pitämään hauskaa myös otteluiden ulkopuolella. Niinä hetkinä luodaan luottamus, ja halu tehdä töitä joukkuekaverin eteen. Kävimme vapaapäivinä illallisilla ja pelasimme golfia.

» Lähetä palautetta toimitukselle