"Tämä on syvältä"– Ruotsin ykkössentteri Wallmark vähäsanaisena karvaan Kanada-tappion jälkeen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Wallmark kehui joukkueen jättävää päävalmentajaa, vaikka mitään suurta joukkue ei hänen aikanaan saavuttanut.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Omaa puolivälieräotteluaan reilusti ennen kolmatta erää johtanut Ruotsin joukkue joutui nöyrtymään ja poistumaan kaukalosta häntä koipien välissä.

Kanada löi kiekon kolmesti reppuun kolmannessa erässä, ja 3–2- sekä 3–3-maali syntyivät 30 sekunnin sisään, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Drake Batherson ratkaisi jatkoajalle venyneen ottelun ylivoimalla vain 43 sekunnin pelin jälkeen. 

Ruotsin ykkössentterin viittaa kantanut Lucas Wallmark oli luonnollisesti vähäsanainen ja pettynyt, kun reilu johto suli ottelun loppuhetkillä.

– He pelasivat todella hyvin etenkin toisessa erässä ja kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Pelasimme itse hyvin 45 minuutin ajan, kunnes aloimme häviämään kaksinkamppailuja ja Kanada sai flow-tilan päälle, Wallmark veisteli.

– Jos olen aivan rehellinen, tämä on syvältä juuri nyt. Emme voi vain lopettaa pelaamista ja luottaa siihen, että johto kantaa loppuun saakka. 

Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv jättää pestinsä turnauksen jälkeen. Hänen alaisuudessaan Ruotsi jäi ensin viime vuonna pudotuspelien ulkopuolelle MM-turnauksessa ja tällä kertaa tie nousi pystyyn jo puolivälierässä, vaikka mahdollisuudet pitkälle etenemiseen olivat olemassa.

– Kaikki rakastavat häntä. Toivomme hänelle kaikkea hyvää, sillä hän on uskomaton valmentaja ja henkilö. Teimme parhaamme tänään, mutta harmittavasti se ei riittänyt. Olisimme halunneet saavuttaa yhdessä enemmän.

"Valitettavasti joskus käy näin"

Ruotsin kapteeni Oliver Ekman Larsson oli samoilla linjoilla Wallmarkin kanssa. Turnauksessa muutamasta ottelusta sivussa ollut kapteeni halusi kuitenkin muistuttaa siitä, että tappiot kuuluvat jääkiekkoon.

– Menimme lopussa paniikkiin. Kanada sai omasta pelistään kiinni. Meidän on jatkossa muistettava pelata ehjä ottelu. Matsi ei kestä 40 minuuttia vaan täydet 60 minuuttia. Peli on kuitenkin jo pelattu, joten minun on turha jossitella sitä enää.

– Valitettavasti joskus käy näin, tämä on jääkiekkoa.

Lopputuloksesta huolimatta kapteenin ominaisuudessa Ekman Larsson halusi rohkaista joukkuettaan ja hänellä oli sanat valmiina pukukoppiin siirtymistä varten.

– Meidän täytyy yrittää pysyä positiivisina, vaikka tämä oli erittäin karvas tappio. Kerron joukkueen pelaajille, että jokaisen täytyy uskoa itseensä, eikä yksikään pelaaja ole huono, vaikka hävisimme tänään.

– Meillä oli ja on edelleen hyvä joukkue ja oli ilo olla tämän ryhmän kapteeni. Harmi, ettemme saaneet yhteiselle matkalle kruunua.

» Lähetä palautetta toimitukselle