Kanada aiheutti Ruotsille MM-järkytyksen − Drake Batherson: "Meillä on aina tiivis joukkue, joka pitää hauskaa läpi turnauksen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maisema vaihtui, kun Drake Batherson kiihdytti vauhtia.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

MM-kisojen ensimmäisistä puolivälieristä ei draamaa puuttunut. Ruotsi johti Kanadaa jo kolmella maalilla, mutta vaahteralehtipaidat nousivat ilmiömäisesti 4−3-voittoon jatkoajalla. Näin Ruotsin turnaus päättyi varmasti paljon aiemmin kuin Tre Kronor -leirissä haluttiin.

− Olihan tuo hurja matsi. He lähtivät kolmanteen erään 3−0-johdosta ja heidän veskarinsa pelasi upeasti koko illan. Pystyimme vain hyödyntämään tilaisuutemme ja osumaan pompuistakin, Kanadan hyökkääjä Drake Batherson hehkutti.

Ottawa Senatorsissa leipänsä tienaava Batherson kehui myös vastustajaa.

− Ruotsi on hyvä joukkue. Tiesimme, että he tulevat joka vuosi kovaa päälle. Pari maalia antoivat heille pelin hallinnan ja jumituimme hetkeksi. Lopulta nousimme takaa ja voitimme sitten jatkoajalla, Batherson kertasi.

Valmennuksen viesti kanadalaisille oli ensimmäisen erän jälkeen selvä. Joukkue myös paransi peliään ja voittikin esimerkiksi toisen erän laukaukset 19−1.

− Täytyi vain pysyä pelissä kiinni. Kuten laukauksista näkee, annoimme tulla joka puolelta. Ruotsi on hyvin puolustava joukkue, eivätkä he antaneet meille paljoa tilaa. He näyttävät onnistuvan siinä joka vuosi. Täytyy antaa heille tunnustusta siitä.

Kanada eteni Ruotsi-voitolla välieriin, mutta vielä haastatteluhetkellä ei ollut selvää ketä vastaan he pääsevät mittelemään. Batherson kelpuuttaisi myös kisaisäntä Leijonat.

− Suomen kohtaaminenhan olisi hienoa! On ihan sama ketä vastaan pelaamme ja kaikki pitää kuitenkin voittaa. Katsotaan, kenet saamme vastaamme.

Hieman ailahtelevin tuloksin alkusarjassa esiintynyt Kanada onnistui raapimaan voiton turnauksen tärkeimmällä hetkellä. Senators-hyökkääjä suitsutti porukan yhtenäisyyttä.

− Joukkueemme kemia on erinomainen. Ensimmäisestä päivästä lähtien oli selvää, että meillä on kasassa hieno ryhmä jätkiä. Meillä on aina tiivis joukkue, joka pitää hauskaa läpi turnauksen.

Batherson pelasi edellisen kerran maajoukkueessa kaudella 2017−18, jolloin hän edusti vaahteralehtipaitojen U20-joukkuetta. Kanadan pelipaidan pukeminen jälleen ylle tuntui 24-vuotiaasta pelurista hyvältä.

− Tämä on mahtavaa! On hienoa olla taas Euroopassa pelaamassa lätkää, sillä en ole ollut täällä kuin viimeksi lapsena. On ollut hauskaa ja voittaminen tekee tästä vielä hauskempaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle