"Todellinen fiasko!" – Tre Kronorin karsiutuminen mitalipeleistä sai Ruotsin median kierrokset nousemaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
"Todellinen fiasko Tampereen mustana torstaina", kirkui Aftonbladet.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ruotsin maajoukkueen vaikeat ajat jatkuvat. Kahden MM-kullan (2017, 2018) jälkeen Tre Kronor ei ole selviytynyt yksiinkään mitalipeleihin.

Ruotsin päävalmentajana kaudesta 2019–2020 toiminut Johan Garpenlöv "jää historiaan Tre Kronorin kaikkien aikojen huonoimpana päävalmentajana", Aftonbladetin toimittaja Mats Wennerholm tituleeraa.

Garpenlöv on nimittäin Tre Kronorin ensimmäinen päävalmentaja, joka ei ole luotsannut Ruotsin maajoukkuetta maailmanlaajuisessa turnauksessa kolmen parhaan joukkoon – tai mitaleille MM-kisoissa tai olympialaisissa.

Ruotsin pelaajat pettyneinä – "Kanadalainen luisteli päin luistimiani!"

Ottelu Kanadaa vastaan eteni Ruotsin käsikirjoituksen mukaisesti lähes loppuun asti. Ruotsi johti kaksi minuuttia ennen loppua vielä 3–1.

Sitten Ruotsin tähtipelaaja Rasmus Dahlin sai kaksiminuuttisen jäähyn nostettuaan kiekon suoraan katsomoon. Kanadan Pierre-Luc Dubois kavensi jäähyn aikana luvuiksi 3–2.

– Tämä on todella katkeraa. Otin paskajäähyn, Dahlin virkkoi pelin jälkeen Expressenille.

Kanada tasoitti ottelun puoli minuuttia myöhemmin ja vei jatkopaikan nimiinsä jatkoajalla, kun Ruotsin William Nylander istui jäähyllä.

– Sitä jäähyä on vaikea sulattaa. Vaikutti, että hän luisteli päin luistimiani ja kaatui siitä. En tiedä, Tre Kronorin tuorein NHL-vahvistus Nylander mietiskeli Expressenin haastattelussa.

Ruotsin kapteeni Oliver Ekman-Larsson sen sijaan ei syyttänyt tuomaritoimintaa Expressenille.

– En kommentoi tuomarien toimintaa. Heillä oli kova työ. Tällaista on jääkiekkoa, emmekä hävinneet tuomarien takia.

– Tämä on kauhean katkeraa, virkkoi Ekman-Larsson turnauksen dramaattisesta päättymisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle