Oksanen piiskasi Leijonat jatkoajalla voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ahti Oksanen oli Leijonien sankari.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Suomi ja Ruotsi mittelivät tasaisissa merkeissä viikon toisessa kohtaamisessaan. Jatkoajalle venyneen kamppailun ratkaisijaksi nousi lopulta Ahti Oksanen, joka kiskaisi 2–1-voittomaalin jatkoajan viime hetkillä.

Leijonat näytti jo etenevän voittoon varsinaisella peliajalla Mikkelin torstai-illassa, kun se johti ottelua viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä ja oli pitänyt Ruotsin paikat vähissä. Ruotsi onnistui kuitenkin ylivoimalla ja siirsi ratkaisun lopulta jatkoajalle, jossa ottelun sankariksi nousi Ahti Oksanen.

Torstain kamppailun tapaan myös Mikkelissä avauserä edettiin tasaisessa tahdissa. Ruotsi sai erässä yhden ylivoiman, mutta ei erikoistilanteen aikanakaan saanut vaarallisia paikkoja aikaan. Suomenkin tilanteet olivat harvassa, mutta se onnistui erässä kertaalleen, kun Markus Nurmi ohjasi Leijonat johtoon viiden minuutin pelin jälkeen.

Leijonat otti pelistä otetta toisessa erässä ja peli pyöri enemmän Ruotsin päädyssä. Muutamia vaarallisia tilanteitakin leijonajoukkue sai rakennettua, mutta Filip Larsson venyi Ruotsin maalilla. Ruotsikaan ei omista vastahyökkäystilanteistaan osumia erässä saanut tehtyä, joten tauolle mentiin 1−0-tilanteessa.

Ruotsin tilanteet olivat kolmannessakin erässä vähissä, mutta erän puolivälissä se sai kuitenkin tasoituksen aikaan, kun Tim Heedin siniviivalaukaus painui verkon perille. Leijonilla oli hyviä paikkoja lisämaalien tekoonkin, joista ehkä paras aukeni Pekka Jormakalle, jonka puolityhjää maalia kohti lähteneen laukauksen tielle Larsson kuitenkin vielä venyi.

Jatkoajan alussa Konsta Heleniuksella oli jo hyvä tilaisuus ratkaisun tekoon, mutta Larsson torjui nuoren leijonahyökkääjän yrityksen. Ratkaisu venyi lopulta jatkoajan viimeiselle minuutille saakka, kunnes Oksanen piiskasi rannelaukauksellaan 2−1-voittomaalin suoran hyökkäyksen päätteeksi.

− Tiukka vääntöhän tämä oli. Oltiin ehkä vähän niskan päällä, mutta ei kovin selvästi. Ruotsi-pelit ovat kovia ja tasaisia, Ruotsi on hyvä joukkue pelaamaan kiekolla. Puolustettiin kuitenkin sekä eilen että tänään kohtuullisen hyvin. Siihen pitää olla tyytyväinen, kuten tuohon ilmeeseen. Maalivahtipelaaminen oli myös hyvää, kuten kovissa peleissä pitää olla, totesi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pelin päätyttyä.

Suomi ja Ruotsi ottavat ensi viikolla uudelleen yhteen, kun Leijonat matkustaa maanantaina jatkamaan MM-leiritystään Ruotsin Linköpingiin. Joukkueet kohtaavat tämän viikon tapaan kahdesti, tiistaina 23. huhtikuuta ja keskiviikkona 24. huhtikuuta. Tiistain ottelu alkaa kello 19.00 ja keskiviikon kamppailu 20.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle