Hannes Björninen kertasi finaalitrillerin ratkaisuhetkiä: "Kopissa ennen jatkoaikaa oli alkuun hiljaista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Björninen keskittymässä aloitukseen Kanadaa vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Hannes Björninen on voittanut viime vuosina paljon. Hän on toisaalta ollut myös Leijonien mukana häviämässä MM-finaalia Riiassa viime vuonna. Sunnuntaina tullut maailmanmestaruus kotikisoissa pisti hyökkääjän pään pyörälle.

− Ihan mahtava fiilis! Luotto säilyi koko ajan. Olihan tuossa pelissä vaiheita ja tapahtui vaikka mitä. En muista koskaan kokeneeni tuollaista. Lähdimme jatkoajallakin pelaamaan rohkeasti ja luotimme, että teemme sen. Nämä kannattajat ja koko Suomen kansa ansaitsevat tämän mestaruuden.

− Oli ihan sanoinkuvailematon fiilis pelata koko ottelun ajan. Kun ratkaisumaali tuli, niin olihan se jotain mielettömän hienoa. On mahtava voittaa näiden kannattajien edessä.

Finaali Kanadaa vastaan eteni viime vuoden tapaan jatkoajalle. Björnisen mukaan joukkue jaksoi uskoa omaan juttuunsa.

− Jotenkin meillä oli peli hanskassa koko ajan eikä ollut suurta huolta. Lähdimme taas vain pelaamaan. Peli oli 3−3 ja meillä oli mahdollisuus ratkaista ja voittaa. Kopissa ennen jatkoaikaa oli alkuun hiljaista, mutta löysimme nopeasti sen, että seuraava maali voittaa. Lähdimme rohkeasti pelaamaan.

Lopulta Sakari Manninen läsäytti kiekon Kanadan verkkoon ohi maalivahti Matt Tomkinsin.

− Kun tuli se ylivoima, niin minulla oli vahva luotto, että kyllä tämä ratkeaa. Ammattimiehet hoitivat kiekon verkkoon ja olihan sekin sellainen fiilis, ettei voi sanoin kuvailla. Mieletön meteli ja uskomaton tunnelma.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös