Ruotsille kovia vahvistuksia kevään MM-turnaukseen – Erik Karlsson ja Rasmus Dahlin pukevat maajoukkuepaidan ylleen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Erik Karlsson (oik.) pelasi päättyneellä kaudella Penguins-paidassa.
Kuva © Kevin Sousa / NHLI via Getty Images
Ruotsi on muiden kiekkomaiden ohella kokoamassa kovaa nippua kevään MM-turnaukseen. Joukkueeseen liittyvät ainakin NHL-puolustajat Erik Karlsson ja Rasmus Dahlin.

Ruotsi on julkaissut ensimmäiset NHL-vahvistuksensa Tšekissä pelattaviin MM-kisoihin. Maajoukkuepaidan pukevat ylleen NHL-pelaajista ainakin puolustajat Erik Karlsson ja Rasmus Dahlin sekä hyökkääjä Victor Olofsson.

Kaudella 2022–23 sadan tehopisteen rajan ylittänyt Karlsson pelasi päättyneellä kaudella Pittsburgh Penguinsin paidassa. Kauden 82 ottelua tuottivat yhteensä 56 (11+45) tehopistettä. Karlsson on pelannut edellisen kerran Ruotsin maajoukkueessa kaudella 2016–17, ja hän on ollut mukana olympiajoukkueessa vuonna 2014.

24-vuotias Dahlin oli puolestaan mukana Suomessa järjestetyssä MM-turnauksessa keväällä 2022. Päättyneellä kaudella Buffalo Sabresin riveissä 81 ottelua tahkonnut puolustaja iski kauden mittaan 59 (20+39) tehopistettä. MM-jäillä otteluja on kertynyt takataskuun yhteensä kahdeksan.

Niin ikään Sabresin sopimuspelaaja Olofsson on puolestaan nähty MM-joukkueessa viimeksi Riian kisoissa keväällä 2021. Kulunut kausi kerrytti 28-vuotiaan hyökkääjän pistetiliä 15 pisteen (7+8) verran. 

Ruotsin MM-leiritys jatkuu tiistaina ja keskiviikkona otteluilla Suomea vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle