Leijonat haastaa uudistetuilla ketjuilla tappioitta kisat käynnistäneen Kanadan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ainoastaan Leijonien tehokkaimman pelaajan Oliver Kapasen johtama kakkosketju säilyy ennallaan Kanada-otteluun.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Leijonien haaste kasvaa, sillä kisojen viidennessä ottelussa tulee vastaan MM-jäiltä hyvinkin tuttu Kanada. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin 54 kertaa. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sekoitti Itävalta-šokkitappion jälkeen kokoonpanoa.

Suomen MM-turnaus jatkuu yhden välipäivän jälkeen kisojen viidennessä ottelussa aina haastavaa ja tähtipelaajilla täytettyä Kanadaa vastaan. 

Joukkueilla on runsaasti kokemusta MM-jäiltä, sillä ennen lauantain kamppailua joukkueet ovat kohdanneet 54 kertaa historian aikana. Kanada on voittanut otteluista 38 ja Suomi 14. Kaksi ottelua on päättynyt tasatulokseen. Joukkueet ovat lähihistorian aikana kohdanneet useasti MM-finaalissa. 

Kanadalla turnaus on edennyt tappioitta, vaikka Itävalta šokeerasi vaahteranlehtiä kamppailen ottelun jopa jatkoajalle asti. Suomea vastaan alppimaa voitti dramaattisesti viimeisen sekunnin maalilla. 

Suomella tehokkain pelaaja turnauksessa on Oliver Kapanen kuudella maalilla ja Kanadan parhain pistemies Connor Bedard tehoin 5+1. Kanada on antanut kisajoukkueeseen valituille kolmelle maalivahdille peliaikaa, Kanadan ykkösvahtina on kisoissa St. Louis Blues-vahti Jordan Binnington, joka on pelannut Itävaltaa ja Tanskaa vastaan. 

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen muokkasi dramaattisen tappion jälkeen kokoonpanoa säilyttäen ainoastaan Oliver Kapasen johtaman kakkosketjun ennallaan. Ykkösketjuun Mikael Granludin ja Jere Innalan seuraksi tulee nelosketjussa kisojen aiemmat pelit pelannut Iiro Pakarinen

Arttu Hyryn johtamaan kolmosketjuun putoaa ykkösketjusta Valtteri Puustinen Juha Jääskän jatkaessa toisella laidalla. Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen kaveriksi nelosketjuun nousee Pekka Jormakka

Puolustuksessa nähdään myös muutoksia, sillä Mikko Lehtosen parina on Veli-Matti Vittasmäki ja Olli Määttä puolustaa Jesper Mattilan parina. Suomen maalille luistelee Harri SäteriPatrik Puistola ja Konsta Helenius ovat kokoonpanon ulkopuolella.

Leijonien kokoonpano Kanada-otteluun

1:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 25 Pekka Jormakka
3 Olli Määttä (A) – 62 Jesper Mattila

2:
12 Jere Innala – 64 Mikael Granlund (C) – 81 Iiro Pakarinen
4 Mikko Lehtonen (A) – 38 Veli-Matti Vittasmäki

3:
71 Ahti Oksanen – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

4:
15 Juha Jääskä – 57 Arttu Hyry – 48 Valtteri Puustinen
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

Maalilla:
29 Harri Säteri (33 Emil Larmi)

» Lähetä palautetta toimitukselle