Eisbären Berlin voitti kymmenennen Saksan mestaruutensa, Augsburger Panther säilyi jälleen sarjassa

Muut Sarjat / Uutinen
Eisbären Berlin on DELin menestynein seura kautta aikojen.
Kuva © Topi Lainio
Eisbären Berlin ei antanut lilliputtiseura Pinguins Bremerhavenin yllättää enää DEL-finaaleissa. Pääkaupungin suurseura voitti finaalit voitoin 4–1.

Eisbären Berlin otti perjantaina Pinguins Bremerhavenin vieraana neljännen finaalivoittonsa lukemin 2–0 ja pääsi juhlimaan DEL-mestaruutta kymmenennen kerran. Eisbären on DELin 30-vuotisen historian menestynein seura. 

Bremerhaven sen sijaan nousi pääsarjaan vasta kaudeksi 2016–17 ja se edustaa sarjan pienimpiä, mutta niin vain lilliputtiseura voitti runkosarjan Eisbärenin nenän edestä päättyneellä kaudella. Finaalijoukkueissa ei pelannut suomalaisia.

Augsburg pelastui jälleen, DEL pysyy auki ainakin 2030 asti

Sarjan tyvipäässä sarjajumbo Augsburger Panther säilytti toista kertaa putkeen sarjapaikkansa, kun tämänkään vuoden DEL2-mestari Eisbären Regensburg ei ollut hakenut DEL-lisenssiä. Hopealle jäänyt Kassel Huskies sen sijaan olisi ollut DEL-kelpoinen.

Augsburgissa pelasi päättyneellä kaudella kolme suomalaispelaajaa: Anrei Hakulinen, Jere Karjalainen ja Otso Rantakari. Lisäksi Samuel Soramiehellä on Saksan kansalaisuuden lisäksi Suomen kansalaisuus.

DEL ilmoitti huhtikuussa myös, että pääsarja pidetään auki vähintään kevääseen 2030 saakka. Jatkossa DEL2-seurojen lisenssiehdoissa kotihallilta ei edellytetä tiettyä vähimmäiskatsojakapasiteettia, mikä mahdollistaa sarjanousun aiempaa useammalle seuralle.

DELin pudotuspelit 2024

1. kierros:

Adler Mannheim–Nürnberg Ice Tigers 2–0
Kölner Haie–ERC Ingolstadt 1–2

Puolivälierät:

Pinguins Bremerhaven–ERC Ingolstadt 4–0
Eisbären Berlin–Adler Mannheim 4–1
Straubing Tigers–Schwenninger Wild Wings 4–3
Grizzlys Wolfsburg–RB München 0–4

Välierät:

Pinguins Bremerhaven–RB München 4–1
Eisbären Berlin–Straubing Tigers 4–1

Finaalit:

Pinguins Bremerhaven–Eisbären Berlin 1–4

» Lähetä palautetta toimitukselle