Superlupaus Gavin McKenna haluaa toistaa McDavidin ja Bedardin kultaiset sankariteot Kanadan paidassa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Gavin McKenna on Kanadan seuraava superlupaus.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kanada avasi alle 18-vuotiaiden MM-kisat hienolla 6−3-voitolla Ruotsista. Ennakkoon suurta mielenkiintoa herättänyt Gavin McKenna näytti osaamistaan parhaalla tavalla tehden ottelussa kaksi maalia jo avauserässä.

Kanada käynnisti alle 18-vuotiaiden MM-kisaurakkansa Vantaalla voitokkaasti kaatamalla Ruotsin lukemin 6−3. Yksi joukkueen suurimmista sankareista oli kaksi maalia iskenyt huippulupaus Gavin McKenna.

McKennan ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla Porter Martonen poikittaissyötön jälkeen. Toisessa osumassa hän harhautti Lucas Petterssonin ja eteni lähelle maalia pöllyttäen verkkoa toistamiseen.

− Oli erittäin hienoa rikkoa kuparinen heti avausottelussa. On tärkeää, että maalit auttoivat meitä voittamaan tämän ottelun, McKenna näki onnistumisten merkityksen tärkeänä.

Kanada heilutti tahtipuikkoa erityisesti avauserässä, jolloin se käänsi peliä nopeasti ja laukoi tarkasti.

− Opimme paljon tästä pelistä. Meidän pitää pysyä kurinalaisena, ja pojat ovat innoissaan menossa eteenpäin.

Kurinalaisuus tuotti vaahteranlehtipaidoille tuskaa, sillä joukkue keräsi rangaistusminuutteja kahdeksan kaksiminuuttisen, yhden viisiminuuttisen, käytöskympin ja pelirangaistuksen verran. McKennan ketjukaverina aloittanut Roger McQueen ajettiin polvitaklauksesta suihkuun kesken ottelun.

− Puhuimme siitä, että meidän täytyy olla parempia, mutta samalla kunnia meidän alivoimalle, joka teki hienoa työtä, McKenna myönsi.

Kanada tuli otteluun todella vahvasti. Vaikka pelaajat vaihtuvat vuosien välillä, McKenna myönsi viime vuoden turnauksen antaneen lisää haluja juuri Ruotsin kaatamiseen. Silloin alkulohkossa peli päättyi Ruotsille peräti lukemin 8−0 ja välierässäkin Småkronorna oli vahvempi edeten finaaliin 7−2-voitolla. Muita otteluita Kanada ei viime vuonna hävinnyt.

− Ensimmäisen erän voittaminen tuo lisää itseluottamusta joukkueeseen, ja oli hyvä, että pystyimme pitämään sen asenteen koko pelin läpi, niin tuloskin oli hyvä

Pelin jälkeen nähtiin myös poikkeuksellista esimerkkiä, kun Kanadan koko joukkue kätteli ottelun tuomariston, vaikka yleensä sen tekevät vain joukkueiden kapteenit.

− Kanadassa kaikki lähtee kunnioituksesta, ja se on meidän tapanne osoittaa sitä tuomareille, McKenna kommentoi.

Kanadan kahta edellistä MM-kultaa alle 18-vuotiaiden ikäluokassa ovat olleet voittamassa Connor McDavid ja Connor Bedard. McKennaa on nostettu jalustalle samaan tapaan kuin näitä kahta supertähteä, ja hän myöntääkin turnauksen olevan tärkeä kokemus.

− Heidän esimerkkinsä työntää minuakin eteenpäin, ja on supercoolia olla tässä turnauksessa mukana.

Vaikka Kanada tunnetaankin jääkiekosta, McKenna ei tule perinteisimmiltä kiekkoalueilta. Hänen kotinsa on Whitehorsessa, Yukonin territoriossa, josta on tullut kautta aikojen vain kolme NHL-kiekkoilijaa. Näistä Buffalo Sabresia edustava, nyt 23-vuotias Dylan Cozens on ainoa, jonka voi sanoa tehneen edes jonkinlaisen uran.

− Olen erittäin ylpeä, että olen juuri sieltä kotoisin. Dylan on tuonut paljon huomiota Whitehorselle, ja hän on suuri roolimalli lapsille siellä. Yhtenä päivänä minä voin olla samanlainen esimerkki, McKenna päätti toiveikkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle