Superjunnu Leo Carlssonilta ylistystä suomalaistähdelle: "Patrik Laineen kanssa olisi hienoa pelata"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leo Carlssonista odetaan NHL:n kärkivarausta.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ruotsi osoitti heräämisen merkkejä kaataessaan Itävallan 5–0. Tre Kronorin ykkösketjun hyökkääjät Leo Carlsson ja Alex Nylander avasivat MM-kisojen pistetilinsä.

Ruotsin ykkösketju oli vireillä, kun Tre Kronor kaatoi Itävallan vakuuttavasti 5–0. Kesän NHL-varaustilaisuuden ennustettu kolmas varaus ja maalin ottelussa iskenyt Leo Carlsson pysähtyi ottelun jälkeen nauttimaan kattavasta mediahuomiosta.

– Pelasimme paremmin kuin Saksaa vastaan. Saimme enemmän liikettä hyökkäysalueella ja enemmän laukauksia.

Maanantaina on vuorossa kisojen ensimmäinen Suomen ja Ruotsin välinen ottelu. 18-vuotiaalle Carlssonille se tulee olemaan uran ensimmäinen maiden välinen kohtaaminen A-maajoukkueiden MM-kisoissa.

– Olemme pelanneet Suomea vastaan kolmesti nyt keväällä, ja heillä on hyviä pelaajia, kuten Kaapo Kakko ja Mikko Rantanen. Se on suurin maaottelu jonka voimme pelata, joten olen todella innoissani. Muistan Suomen ja Ruotsin kohtaamisista erityisesi Nils Höglanderin ilmaveivin nuorten kisoissa.

Carlsson on saanut vastuuta Ruotsin ykkösketjusta. Kysyttäessä kisoihin hän osasi päätellä, ettei päätyisi neljänteen ketjuun, mutta muuten ketjurooli selvisi vasta kisojen ensimmäisessä ottelussa.

– En tiennyt varmaksi, mutta osasin hieman olettaa. En ole pelityyliltäni juurikaan neljännen ketjun pelaaja, joten osasin hieman odottaa päätyväni muualle.

Carlsson on lupauksia tarkkaan seuraaville hyvin tuttu yksilö, mutta keskiverto kiekkofanille Ruotsin ulkopuolella mahdollisesti tuntemattomampi. Kyseessä on kiekon kanssa viihtyvä voimahyökkääjä, joka tekee mielellään peliä.

– Olen isokokoinen keskushyökkääjä. Voin pelata myös laidalla, mutta keskellä olen vahvimmillani. Mielestäni minulla on myös hyvä pelisilmä ja kädet.

Columbus Blue Jackets varaa kesän NHL-varaustilaisuudessa numerolla kolme, ja tämä on ennakoiden mukaan Carlssonin mahdollisin NHL-varaus. Hän mainitsee sinitakeista yhden erityisen kiinnostavan potentiaalisen joukkuekaverin.

– Patrik Laineen kanssa olisi hienoa pelata. Hän vaikuttaa hyvältä tyypiltä ja pelaajalta. Jää nähtäväksi.

Juna on saatu raiteilleen

Carlssonin ketjun laidalla pelaava Alex Nylander on aloittanut turnauksensa pirteästi ja kirjautti syöttöpisteen Carlssonin maaliin. Ruotsi, niinkuin muutkin kisojen suurmaat, alkaa löytämään omaa peliään alun tahmeuden jälkeen.

– Pelimme kehittyy kokoajan, saamme lisää kemiaa ja totumme toistemme pelityyleihin jatkuvasti paremmin. Alussa oli tottakai hankaluuksia, kun sekoitetaan kahteen eri kaukalokokoon tottuneita pelaajia keskenään, mutta homma alkaa nyt toimia. Pystymme pelaamaan kovaa ja nopeasti ja luomaan paikkoja, joten niin pitää vain jatkaa.

Tre Kronorin suurin menetys ennen kisojen alkua oli hyökkääjä Elias Pettersson, joka jäi pois kisoista liian korkeiden vakuutuskustannuksien vuoksi. Nylanderin vakuutuksissa ei ollut ongelmia, vaikka hyökkääjä matkusti Petterssonin tavoin Pohjois-Amerikasta kisoihin.

– Hänellä oli jotain ongelmia, mutta omani hoituivat oikein kätevästi. En osaa kommentoida vakuutuksenhankitaprosessia sen enempää.

» Lähetä palautetta toimitukselle