Mielipide

Pasi Mustonen ja Noora Räty on aika siirtää leijonahistoriaan − vatuloinnin on loputtava nyt

MAAJOUKKUE / Kolumni
Pasi Mustosen ja Noora Rädyn keskinäinen miekkailu on kestänyt nyt kaksi vuotta. Se saa riittää. Tapauksessa ei ole näyttöä räikeistä ylilyönneistä.

Jääkiekkoliiton kurinpitolautakunta antoi perjantaina päätöksensä entisen Naisleijonien päävalmentajan Pasi Mustosen ja maalivahti Noora Rädyn tapauksessa, jossa oli osallisena myös joukko muita entisiä pelaajia. Pääpukareille langetettiin muutamien kuukausien toimintakiellot.

Sanktioita voidaan pitää jo valmennus- ja pelaajauransa päättäneelle kaksikolle kosmeettisina. Myöskään jääkiekkoyhteiskunnallista painoarvoa kahden riitelijän keskinäisessä välienselvittelyssä ei enää ole, kun tuore tutkinta ei nostanut esiin mitään aiempaa dramaattisempia tapahtumia.

Mustonen teki upeaa työtä Naisleijonien päävalmentajana ja Räty on kiistatta yksi parhaista suomalaisista naispelaajista koskaan. Nyt on kuitenkin aika viheltää peli poikki ja antaa olla.

Asianajaja Matti Huhtamäki kommentoi Ylelle, että tapauksen asianosaiset pelaajat harkitsevat vielä päätöksestä valittamista. Pelaajat kokivat, ettei Rädyn toimissa ollut mitään väärää. Mustonen sen sijaan viesti kohun aiheuttaneen suomalaiselle jääkiekolle synkän tahran. 

Tahra tapauksesta toden totta jäi. Kumpikin osapuoli on julkisten lähteiden perusteella toiminut vähintäänkin tahdittomasti, ja heidän toimintansa on ollut omiaan sekoittamaan − ellei jopa vahingoittamaan Naisleijonien toimintaa.

Tässä vaiheessa lienee selvää, ettei Rädylle tai Mustoselle ole koitumassa todellisia elämää haittaavia seuraamuksia. Tältä osin tilanteen vatvomisen jatkaminen olisi älytöntä. Kakka on jo housussa.

Tilanteen vatvomisen jatkaminen olisi älytöntä. Kakka on jo housussa.

Naisleijonat on jo mennyt juopakasta eteenpäin, ja joukkue on päävalmentaja Juuso Toivolan alaisuudessa saanut riveihinsä ennen kaikkea harmonisen yhteishengen ja eteenpäin katsovan mentaliteetin.

Pelillisissä asioissa on toki parannettavaa, mutta pahoinvoiva ryhmä ei pystyisi kuitenkaan suoriutumaan kelvollisesti. Siinä mielessä tilanne on nyt hedelmällinen kehitykselle.

Mustonen ja Räty ovat tehneet paljon suomalaisen naisten jääkiekon eteen ja heille kuuluu siitä kiitos. Rapatessa on roiskunut ja ilkeyksiäkin on ilmeisesti siinä sivussa tehty. Nyt on kuitenkin aika lopettaa tämä sekoilu ja siirtää kaksikko mahdollisimman kunniakkaasti leijonahistoriaan, kun se on vielä mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Suurlupaus Sanni Vanhanen jatkaa uraansa Brynäsissä
MAAJOUKKUE | Naisten Liiga | Muut Sarjat | 17.5.2024 16:52
Uutinen
Juuso Toivola jatkaa Naisleijonien päävalmentajana
MAAJOUKKUE | 16.5.2024 14:55
Uutinen
Naisleijonapuolustaja Krista Parkkonen vaihtaa yliopistoa
MAAJOUKKUE | Muut Sarjat | 14.5.2024 6:13
Uutinen
Anni Keisala palaa Suomeen − torjuu ensi kaudella HPK:ssa
MAAJOUKKUE | Naisten Liiga | 5.5.2024 15:20