Maajoukkuehyökkääjä Jenniina Nylund jatkaa Brynäsissä

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Uutinen
Jenniina Nylund oli mukana kevään MM-joukkueessa.
Naisleijonissa kevään MM-kisoissa pronssia voittanut keskushyökkääjä jatkaa ruotsalaisseuransa väreissä.

Jenniina Nylund, 24, on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen SDHL-seura Brynäs IF:n kanssa. Viime kaudella Nylund iski 36 runkosarjaottelussa 15+23=38 pistettä. Pudotuspelien seitsemässä kamppailussa syntyivät tehot 1+3=4.

− Ensimmäinen kauteni täällä oli tosi hyvä, joten jatko tuntuu tosi hyvältä. Viihdyn täällä ja olosuhteet ovat huippuluokkaa. Meillä on joukkueena revanssihenkeä ja haluamme olla huipulla myös ensi kaudella.

Ennen siirtymistään Ruotsin pääsarjaan Nylund pelasi viiden kauden ajan Yhdysvalloissa yliopistokiekkoa St. Cloudin joukkueessa. Brynäsin urheilujohtaja Erika Grahm iloitsee suomalaisen jatkosta.

− Hän osoitti viime kaudella, että hänellä on monia huippuominaisuuksia ja hänestä tuli pelimme moottori sekä ryhmälle tärkeä persoona. Olen ehdottoman vakuuttunut siitä, että hän ottaa ensi kaudella seuraavat askeleet eteenpäin.

Nylund on vuosien varrella noussut myös Naisleijonien luottopelaajaksi. Kevään MM-kisoissa hän pelasi seitsemän ottelua ilman tehopisteitä, muttta koko kauden aikana hän puki maajoukkuepaidan päälleen 21 kertaa muun muassa EHT-tapahtumissa, ja teki noissa peleissä 2+3=5 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle