Pistetilinsä finaalisarjassa avannut Otto Somppi näki perjantain kamppailun nousujohteisena Tapparan kannalta

LIIGA / Haastattelu
Somppi keskusteli rangaistuksestaan päätuomari Stefan Fonseliuksen kanssa.
Tappara siirtyi finaalisarjassa tukevan oloiseen 3–1-johtoon voitettuaan perjantaina Lahdessa. Vieraiden ykkössentteri Otto Somppi oli tyytyväinen niin omiin kuin joukkueen otteisiin.

Kotijoukkue Pelicans tuli luukuista kovaa ja Nathan Schnarrin johtama ykkösketju onnistui avausmaalin teossa, kun avauserää oli pelattu vain 49 sekuntia. Isossa kuvassa avauserä eteni loppuun asti Pelicans-merkkisesti, yhtä vieraiden Petri Kontiolan johtaman ketjun vahvaa hyökkäysalueen peliä lukuun ottamatta.

Pelicans siirtyi ensimmäiselle erätauolle 2–0-johdossa pelattuaan kenties finaalisarjan parhaan eränsä. Toisen erän kuva oli se, että Pelicans puolusti keskustaa ja Tappara painoi päälle, mutta kumpikaan ei päässyt toisteisesti maalipaikoille. Päätöserässä alkoi sitten tapahtua vierasjoukkueen osalta.

– Ensimmäisessä erässä olimme aika huonoja, mutta toisessa erässä aloimme saada omasta pelistämme kiinni. Kolmanteen erään päätimme, että nyt laitamme ihan kaiken peliin. Saimme aikamoisen paineen erään ja teimme maalit. Hieno voitto, vieraiden Otto Somppi analysoi.

Kuten todettua, toisessa erässä Pelicans pyrki hiekoittamaan Tapparan hyökkäyspelaamista pelaamalla keskialueen ohjauspeliä. Vierasjoukkue jaksoi kuitenkin pelata kärsivällisesti tätä vastaan.

– En tiedä, turhauttaako se minua. He pelasivat hyvin heidän peliään, mutta viimeisessä erässä saimme maalit tehtyä. Kaikki jätkät nostivat vielä pykälän tasoaan, ja pelasimme rohkeasti. Sitä kautta maalit syntyivät.

Viime ajat tehottomasti pelannut Anton Levtchi näytti kolmannessa erässä, miksi hän kantaa joukkueen kultaista kypärää. Kolme maalia viimeistellyt taituri löi statement-tyylisen erän pöytään.

– Anton on tärkeä pelaaja meille, hyvä että hän sai onnistumisia. Hän kuitenkin teki runkosarjassakin meistä eniten pisteitä, niin tärkeää että hän tekee niitä myös nyt.

Myös Somppi sai finaalisarjan osalta pistetilinsä auki merkkauttamalla kaksi maalisyöttöä. Tehopisteet tuovat herran mukaan itseluottamusta, mutta hän oli muutoinkin tyytyväinen omaan peliinsä.

Pelicans tuli vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tasoihin Aleks Haatasen osumalla, mutta jatkoerässä ratkaisua ei tarvinnut kauaa odottaa, kun Tapparan Nick Baptiste laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Niklas Kokon vain 48 sekunnin pelin jälkeen.

Tapparalla on mahdollisuus varmistaa mestaruus sunnuntaina kotiyleisön edessä. Resepti on Sompin mukaan selvä.

– Meidän täytyy vain jauhaa omaa hommaamme ja luottaa siihen. Uskon, että niin tulee hyvä, Somppi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle