Tšekkimaalivahti Dominik Pavlát Ilvekseen

LIIGA / Uutinen
Dominik Pavlát siirtyy Ilvekseen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilves on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen maalivahti Dominik Pavlátin kanssa. 24-vuotias veräjänvartija on torjunut kovin prosentein niin maajoukkueessa kuin seuratasollakin.

Tampereen Ilves tiedotti tiistaina tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen Tšekin maajoukkueesta tutun maalivahdin Dominik Pavlátin, 24, kanssa. Sopimuksessa on seuran optio jälkimmäisestä vuodesta.

− Olemme seuranneet Dominik Pavlátia jo pitkään. Hän on kehittynyt kokonaisvaltaisesti kaikilla osa-alueilla vuosi vuodelta ja nousi tällä kaudella mukaan myös Euro Hockey Tourille. Dominik tulee Ilvekseen hakemaan mahdollisuutta nousta vielä seuraavalle tasolle. Uskomme, että hän on meille erinomainen vahvistus ja pystyy jatkamaan kehitystään täällä, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Pavlát on pelannut neljä edellistä kautta kotimaansa pääsarjassa HC Plzenin joukkueessa, joskin viime kauden hän päätti HC Pardubicen maalinsuulla. HC Plzenissä hän torjui 24 ottelua prosentilla 92,73 ja HC Pardubicessä hän pisti vieläkin paremmaksi − neljään otteluun torjuntaprosentti oli 94,17. Hän pelasi joukkueensa maalilla yhdessä pudotuspeliottelussa. HC Pardubicen kausi päättyi seitsemännen finaalin jatkoaikatappioon.

Pavlát edusti Tšekkiä tällä kaudella sekä Suomen että Sveitsin EHT-turnauksissa. 187-senttinen veskari torjui kolmessa ottelussa kaksi voittoa, torjuntaprosentilla 93,06. 

» Lähetä palautetta toimitukselle