Otto Leskinen palaa Tapparaan Pohjois-Amerikasta − Anton Levtchi sitoutuu kirvesrintoihin pitkäksi ajaksi

LIIGA / Uutinen
Otto Leskinen ja Anton Levtchi edustavat Tapparaa myös ensi kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestaruutensa uusinut Tappara julkaisi keskiviikkona tukun pelaajasopimuksia. Jatkosopimuksen tekivät muun muassa Anton Levtchi ja Veli-Matti Savinainen, kun taas uusista pelaajista nimekkäin on Tampereelle palaava Otto Leskinen.

Tappara julkaisi keskiviikkona tukun pelaajasopimuksia. Kirvesrintoihin jatkosopimuksen solmivat hyökkääjät Anton Levtchi, Veli-Matti Savinainen, Petteri Puhakka, Otto Rauhala, Topi Rönni ja Oskari Luoto, puolustaja Jesper Ahlroth sekä maalivahdit Vilho Heikkinen ja Paavo Kohonen.

Uusia hankintoja Tappara julkaisi neljä kappaletta, kun Otto Leskinen, Heikki Liedes, Otto Somppi ja Oskari Manninen liittyvät hallitsevan Suomen mestarin riveihin.

Florida Panthersin organisaatiosta kesken kauden Tapparaan palannut Levtchi solmi kolmivuotisen jatkosopimuksen. Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Savinainen puolestaan jatkaa jo kaavamaiseksi muodostunutta sopimuspolitiikkaansa solmimalla ensi kauden kattavan jatkosopimuksen.

Nimekkäin uusista pelaajasopimuksista on kaksivuotisen sopimuksen solminut Leskinen. 26-vuotias puolustaja saapuu Tapparaan Montréal Canadiensin organisaatiosta, jossa hän on pelannut yhteensä kuusi NHL-ottelua.

Suomen maajoukkuerinkiin murtautunut Liedes merkkautti viime kaudella henkilökohtaisen piste-ennätyksensä 20+19. Neljä kautta KooKoon varakapteenina toiminut 32-vuotias Manninen puolestaan tuo leveyttä ja kokemusta Tapparan takalinjoille.

Lukosta siirtyvä Somppi palasi menneeksi kaudeksi Suomeen pelattuaan viime vuodet Tampa Bay Lightningin organisaatiossa. Lukossa Somppi merkkautti 59 otteluun 19 tehopistettä ja teki pudotuspeleissä yhden maalin.

Puhakka ja Rauhala tekivät kumpikin kahden vuoden jatkosopimuksen. Kesällä armeijapalvelustaan suorittava Puhakka iski päättyneellä kaudella 17 maalia ja rikkoi piste-ennätyksensä iskemällä 29 pistettä. Rauhala pelasi rikkonaisen kauden loukkaantumisista johtuen, mutta hän palasi joukkueen vahvuuteen pudotuspeleissä.

Maalivahdit Heikkinen ja Kohonen solmivat vuoden mittaiset jatkosopimukset. Sekä Heikkiselle että Kohoselle on odotettavissa vastuuta vain Christian Heljangon levätessä.

Lisäksi Tappara tiedotti tehneensä Liiga-sopimuksen Jeremi Tammelan, Juuso Nykäsen, Eemeli Saaren, Benjamin Rautiaisen ja Oiva Keskisen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle