Joona Saarelainen jännitti maalivahdin nollapeliä rangaistusaitiossa, mutta ei peliä johtoasemassa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saarelainen saa kantaa varakapteenin tunnusta rinnassaan.
Kuva © Tiia Mahkonen

Paremmasta joukkueesta ei perjantain iltaottelussa jäänyt epäselvyyttä. Suomi teki ensimmäisessä erässä kolme ja toisessa erässä neljä maalia, minkä ansiosta täysi pistepotti irtosi.

− Hyvät fiilikset jäivät pelistä mieleen. Voi olla tyytyväinen peliesitykseen ja tulokseen. Hyvä kokonaisvaltainen peli meiltä, ja ansaitsimme sillä voiton, Joona Saarelainen arvioi taiston tauottua.

Tekemästään maalista Saarelainen jakoi kiitosta osuman syöttäneelle Konsta Heleniukselle, joka kirjasi koko ottelussa kolme syöttömerkintää.

− Konsta laittoi hienon lätyn maalille ja käänsin siitä kiekon pussiin. Hyvältä tuntuu tehdä itse maali ja saada onnistumisia.

Ottelussa, johon Suomi lähti selvänä ennakkosuosikkina, nopeasti saatu selvä johtoasema oli tärkeä, ettei ennakkoon parempi joukkue lähde turhaan puristamaan mailaa. Tätä myös Saarelainen korosti.

− Tuohan se johtoasema turvaa ja rentoutta peliin. Kun saa alkuun pari maalia, ei tarvitse turhaan jännittää loppupelissä.

Saarelainen olisi voinut onnistua maalinteossa useamminkin. Toisessa erässä hän yritti vanhanaikaista ja kolmannessa erässä nähtiin röyhkeä nousu maalille. Pelaaja toteaa, että maaleille ei ollut tällä kertaa tarvetta.

− Säästellään muut maalit sitten kovempiin peleihin.

Ottelun loppuhetkillä Saarelainen sai kahden minuutin rangaistuksen, ja hän joutui jännittämään Kim Saarisen nollapelin kestävyyttä rangaistusaitiossa. Lopulta asia kääntyi paremmin päin, ja 12 kertaa torjunut Saarinen piti nollan.

− Kyllähän se jännitti. Ainahan sitä haluaa maalivahdille nollan, jos se on mahdollista. Toivoin vain parasta, ettei uppoa, ja Saarinen otti pari hyvää koppia ja piti nollat.

Turnaus alkoi kahdella peräkkäisen päivän pelillä, mutta lauantai on rauhallisempi päivä Pikkuleijonille. Seuraava peli on sunnuntaina, jolloin vastaan tulee kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt Slovakia, jolla paineet ovat kasvussa.

− Lauantaina huilataan ja vähän treenataan. Sunnuntaina ollaan valmiita pelaamaan ja ottamaan voitto sieltäkin. Slovakia on hyvä joukkue, ei voi lähteä mitenkään takki auki. Siellä on taitavia yksilöitä, täytyy pelata kovaa ja antaa kaikki jäälle. Varmasti siellä on kova yritys kahden tappion jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle