HPK julkaisi tulevan kauden runkonsa − kanadalainen Kyle Topping vahvistamaan keskushyökkääjäosastoa

LIIGA / Uutinen
Miska Kukkonen siirtyy Kouvolasta Hämeenlinnaan.
Kuva © Ville Tohka
HPK julkaisi perjantaina tulevan kauden joukkueensa rungon. Hämeenlinnalaisryhmään liittyy peräti 11 uutta pelaajaa.

HPK:n riveihin uusina pelaajina liittyvät puolustajat Kalle Kangas, Miska Kukkonen ja Viljami Jokirinne sekä hyökkääjät Julius Janhonen, Aleksi Sinkkonen, Olli Korhonen ja Kyle Topping

Hämeenlinnalaisryhmän omista junioreista liigasopimukset tekivät lisäksi Oliver Kopiloff (2v) ja Eerik Wallenius (2+1v), joiden lisäksi uudet sopimukset junioreista tekivät Akseli Ketonen sekä Olli Eloranta.

Hämeenlinnalaisjoukkue teki lisäksi jatkosopimukset maalivahti Kaj Saarisen sekä puolustaja Arturs Andzansin kanssa. Saarisen sopimus ulottuu kevääseen 2027, Andzansin kontrahti kattaa tulevan kauden.

Yksivuotisella sopimuksella Hämeenlinnaan siirtyvä Topping kiekkoili viime kauden Ruotsin HockeyAllsvenskanissa Västeråsissa, jossa iski 35 otteluun tehot 17+19. Siirtorajalla hän siirtyi SHL-joukkue Modohon, jossa ehti pelaamaan keväällä yhdeksän ottelua ja teki niissä neljä tehopistettä. 24-vuotias kanadalaissentteri on pelannut urallaan myös 52 AHL-ottelua.

− Kyle on hyvin luisteleva ja työteliäs sentteri, joka on pystynyt tuottamaan monessa eri liigassa. Loppukaudella hän näytti pystyvänsä pelaamaan hyvin myös SHL:ssä. Myös hänen on mahdollisuus ottaa meillä seuraava steppi urallaan, HPK:n jääkiekkojohtaja Erkki Rajamäki kertoi.

Janhonen on kiekkoillut neljä edelliskautta Yhdysvalloissa NCAA:ssa American International Collegen joukkueessa. Päättyneellä kaudella 25-vuotias keskushyökkääjä teki 40 ottelussa 24 tehopistettä. Janhosen sopimus HPK:n kanssa on 1+1-vuotinen ja se sisältää koeajan.

Sinkkonen, Kangas ja Jokirinne saapuvat HPK-paitaan Mestiksestä: Sinkkonen edusti hopeamitalisti Ketterää, Kangas Jokereita ja Jokirinne luuti sarjasta pudonneen FPS:n takalinjoilla. Sinkkosen sopimus on 1+1-vuotinen ja Jokirinteen 1+2-vuotinen. Kangas teki puolestaan kaksivuotisen sopimuksen.

Kaksivuotisilla kontrahdeilla HPK:hon saapuvat Korhonen ja Kukkonen ovat pelanneet viime kaudet KooKoossa. Molemmilla on runsaasti kokemusta liigapeleistä, sillä Korhosella on vyöllään kaikkiaan 186 ja Kukkosella 236 liigaottelua. Kukkonen oli voittamassa myös Suomen mestaruutta Lukossa keväällä 2021.

» Lähetä palautetta toimitukselle