Sveitsin tähtipuolustaja Jonas Siegenthaler oli tyytyväinen voittoon pienistä asenneongelmista huolimatta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jonas Siegenthaler johti Sveitsin puolustuspäätä luotettavasti.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Sveitsin puolustaja Jonas Siegenthaler oli tyytyväinen Italia-avausvoittoon. Ilmassa oli myös kuitenkin pientä pettymystä löysäilyyn.

Sveitsin tähtipuolustaja Jonas Siegenthaler oli Italia-voiton jälkeen tyytyväisellä tuulella. 5−2-voitto loi hyvän pohjan turnaukselle.

− Aloitimme hyvin ja haluamme saavuttaa suuria asioita. Kaikki tietävät sen ja kantavat sitä mukanaan. Otamme turnauksen peli peliltä ja katsomme tilannetta jokaisen pelin jälkeen.

Sveitsi sortui välillä Italiaa vastaan pieneen löysäilyyn ja pelin taso kärsi siitä selvästi. Siegenthaler myönsi, ettei moista saisi sattua, mutta tunnusti myös MM-kisojen tasoerojen vaikuttavan asiaan.

− Sitä ei saisi tapahtua. En haluaisi pilkata Italiaa, mutta ei ole aina helppoa olla löysäilemättä tällaisissa peleissä. Olemme kuitenkin tyytyväisiä voitosta, puolustaja totesi.

Sveitsi on yksi Helsingin lohkon ennakkosuosikeista ja joukkue kamppailee kärkisijoista muun muassa Kanadan, Saksan ja Slovakian kanssa.

Vaikka Siegenthaler mainitsikin, että tasoerot aiheuttavat välillä erilaisia asioita, ei puolustaja lähtenyt aliarvioimaan yhtään lohkovastustajaa.

− Kaikki tämän lohkon joukkueet ovat vahvoja ja hyviä. Ei ole mitään syytä aliarvioida ketään. Meidän täytyy kunnioittaa kaikkia joukkueita ja pelata kovaa kaikkia vastaan, Siegenthaler muistutti.

Sveitsi sai tuekseen paljon kovaäänistä kannustusta Italiaa vastaan. Katsomossa oli suuret määrät Sveitsin lippuja ja värejä ja Siegenthaler myhäilikin, että raivokas kannustus tuo oman erityisen lisänsä peliin.

− On mahtavaa, että moni sveitsiläinen on tullut tänne. Arvostamme sitä. Kuulimme heidän kannustuksensa ennen peliä, sen aikana ja myös jälkeen. Sitä on mukavaa kuunnella ja kyllä siinä kylmät väreet menevät.

» Lähetä palautetta toimitukselle