Italian tähtivahti Andreas Bernard rakastaa pelata MM-kisoissa: "On mahtava fiilis pelata Suomessa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Andreas Bernard oli täystyöllistetty Italian maalilla.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Italian ykkösmaalivahti, suomalaisille hyvin tuttu Andreas Bernard, ei pystynyt kantamaan joukkuettaan voittoon saakka. Miehen mieliala oli silti korkealla ottelun jälkeen.

Italia voitti Sveitsin selvin 5−2-lukemin, eikä ottelun voittajasta ollut suurta epävarmuutta missään vaiheessa. Italian maalivahti Andreas Bernard tunnusti Sveitsin kovuuden ja totesi, ettei se tullut yllätyksenä.

− Tiesimme kyllä, että Sveitsillä on kova joukkue, ehkä yksi kovimmista tässä turnauksessa.

Bernard näki Italian esityksessä myös paljon hyvääkin.

− Mielestäni pystyimme pelaamaan kuitenkin aika hyvin heitä vastaan. Alussa oli kyllä vaikeuksia ja heillä pitkiä pyörityksiä, mutta mielestäni saimme ihan hyviä maalipaikkoja aikaiseksi. Täytyy ottaa tästä positiiviset jutut seuraavaan otteluun.

Sveitsillä on MM-turnauksessa vahva kokoonpano ja myös useita NHL-vahvistuksia. Bernard totesi, että kova avausvastus oli hyvää oppia koko joukkueelle.

− Tämä oli hyvää oppia, varsinkin nuoremmille pelaajille. Meillä on monia ensikertalaisia ja muutenkin nuoria pelaajia.

− Vastustajat pelaavat paremmissa sarjoissa ja saavat parempaa palkkaa, mutta meillä oli hyviä juttuja. Nyt täytyy kuitenkin keskittyä seuraavaan peliin.

Suomi on Bernardille rakas paikka

Bernard on tuttu kasvo myös Suomen jäillä. Mies on pelannut Suomessa yhteensä kymmenen kauden ajan SaiPassa, RoKissa, Jukureissa, SaPKossa, KooKoossa, Peliitoissa ja Ässissä.

Bernard totesikin pelin jälkeen, että rakastaa pelata Suomessa.

− On mahtava fiilis pelata Suomessa. Viime vuonna harmitti, kun oli korona, enkä päässyt pelaamaan Suomea vastaan.

− Nyt kun on tuttu paikka ja tuttu halli, niin on kyllä mahtava juttu, mies hehkutti.

Tuttuja naamoja pitäisi näkyä kentän lisäksi myös katsomon puolella.

− Aika moni tuttu on laittanut viestiä, että he tulevat tulevan viikon aikana katsomaan. TV:stä katseli moni ihan varmasti.

Bernard on vasta 31-vuotias ja hänellä on vaimonsa kanssa myös asunto Lappeenrannassa. Italialainen totesikin, että olisi halukas vielä pelaamaan urallaan Suomessa, mielellään jopa ensi kaudella.

− Olen kertonut, että olisi kiva päästä takaisin Suomeen pelaamaan. Luulen, että kilpailutilanne tulee olemaan vaikea, kun KHL:n kaikki ulkomaalaiset poistuvat sieltä. Keski- ja Pohjois-Euroopassa tulee olemaan kilpailua, saa nähdä miten käy, mies kertoi.

Nyt keskittyminen on kuitenkin täysin MM-kisoissa. Italia kuuluu ennalta kisojen heikoimpiin maihin ja Bernardkin tietää, että sarjapaikoista käydään vielä tiukka kisa.

− Suurin tavoite on pysyä A-sarjassa. Tiedämme, että meillä on 2-3 peliä, joista täytyy saada pisteitä ja niissä pitää olla valmiina.

» Lähetä palautetta toimitukselle