Andreas Bernardin uurastus ei pelastanut Italiaa − Sveitsi tasapainoisella esityksellä avausvoittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Andreas Bernardilla riitti töitä Sveitsiä vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Sveitsi hallitsi peliä Italiaa vastaan selvästi, mutta tehottomuus maalipaikoissa ja loistavasti pelannut italialaisvahti Andreas Bernard pitivät numerot kuitenkin maltillisina. Kahdesti osuneen Calvin Thurkaufin johdolla Sveitsi nappasi kuitenkin turnauksen avausvoiton 5-2-lukemin.

Sveitsi ei jättänyt Italialle minkäänlaista saumaa Helsingin lohkon iltapäiväottelussa. Italian maalilla täystyöllistetty Andreas Bernard piti lukemat kuitenkin maltillisina venymällä kiekon tielle 42 kertaa. Sveitsin maalilla Reto Berra joutui torjuntatöihin ottelussa vain 12 kertaa.

Kamppailu sai lentävän lähdön, kun Denis Malgin laukoi avausmaalin vain 49 sekunnin pelin jälkeen. Sveitsi rakensi erässä useita paikkoja lisämaaleihinkin, mutta Italia sinnitteli mukana maalivahti Bernardin johdolla erän lopulle saakka. Calvin Thurkaufin ja Andres Ambühlin viime minuuttien maaleilla erätauolle lähdettiin kuitenkin 3-0-numeroissa.

Sveitsi piti pelin vankasti hallussaan pyörittäen peliä toisessakin erässä, mutta 11 kertaa kiekon tielle venynyt Bernard oli jälleen mies paikallaan tolppien välissä venymällä muutamaan loistotorjuntaankin. Kertaalleen hän joutui kuitenkin antautumaan, kun Thurkauf ohjasi lukemat 4-0:aan.

Päätöseräänkään Sveitsi ei tullut vain pelailemaan, vaan haki aktiivisesti lisämaaleja. Italia sai erän ensimmäiset laukauksensa vasta erän puolivälin tienoilla, mutta iski myös kavennuksen niistä, kun Daniel Gliran veto kimpoili ohi Berran.

Sveitsikin sai lopulta ottelun loppuhetkillä vielä palkinnon yrityksestään, kun NHL-kaksikko Nico Hischier-Timo Meier löysi toisensa. Meier tarjoili syötön ja Hischier niittasi suoraan syötöstä 5-1-maalin. Italia vielä iski tähän vastauksen reilua minuuttia ennen loppua, kun Dante Hannoun laukoi ylivoimalla 5-2-loppunumerot.

» Lähetä palautetta toimitukselle