Saksan nuori hyökääjä Lukas Reichel vakuutti heti avausottelussaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lukas Reichel vahvistaa Saksaa merkittävästi.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan nuori NHL-lupaus Lukas Reichel osoitti kykyjään heti ensimmäisessä tämän vuoden MM-ottelussaan.

Saksan hyökkääjä Lukas Reichel oli tyytyväisellä tuulella Italia-voiton jälkeen. Loppulukemat 9-4 jopa hieman mairittelivat Italiaa, sillä se sai päätöserässä kolme maalia pääasiassa siksi, että Saksa löysäsi otettaan ja päästi Italian liian helposti maalipaikoille.

Saksa ratkaisi pelin jo ensimmäisessä erässä, kun se iski reilussa 12 minuutissa neljä maalia, eikä Italia siitä toipunut.

– Aloitimme ensimmäisessä erässä hyvin ja pelasimme senkin jälkeen kovaa, Reichel summasi.

Reichel saapui Saksan vahvistukseksi vasta torstaina suoraan Pohjois-Amerikasta, jossa mies on pelannut tällä kaudella 11 NHL-ottelua Chicago Blackhawksissa ja 56 AHL-ottelua Rockford IceHogsissa.

Reichelin mukaan miehen ensimmäinen Pohjois-Amerikassa pelattu kausi on valmistanut häntä hyvin MM-kaukaloihin, vaikka peli onkin erilaista.

– Täällä pelataan erilaista jääkiekkoa. Täällä on iso kenttä, kun taas Pohjois-Amerikassa se on pieni. Pohjois-Amerikassa peli on myös nopeampaa ja kovempaa.

MM-jäilläkin nähdään rutkasti Pohjois-Amerikassa pelaavia pelaajia. Reichelin mukaan haaste jäällä on muutenkin kova ja siihen täytyy olla valmis.

– Täällä on paljon hyviä pelaajia ja kaikki pelit ovat kovia. Siksi minun täytyykin pelata omaa peliäni joka pelissä.

Reichel ei osannut maalailla suuria suuntaviivoja ensimmäisen pelinsä jälkeen. Selvää kuitenkin on, että valmiina täytyy olla.

– Haluamme ottaa turnauksen päivä kerrallaan. Meidän täytyy pelata kovaa ja energisesti jokaisessa ottelussa. Sitten vain katsomme, miten käy.

» Lähetä palautetta toimitukselle