Ilves-legendan poika palaa Tampereelle naapuriseuraan − Julius Mattila Tapparan keskikaistalle

LIIGA / Uutinen
Mattila palaa Raumalta kotikulmille.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Lukkoa viime kaudet edustanut Julius Mattila palaa kotikaupunkiinsa Tampereelle. Uusi joukkue on kuitenkin kasvattajaseura Ilveksen sijaan Tappara.

Julius Mattila siirtyy Tapparan riveihin yksivuotisella sopimuksella. 26-vuotias keskushyökkääjä on Ilveksen kasvatti, mutta siirtyi jo nuorena tupsukorvien U20-joukkueesta Pohjois-Amerikkaan yliopistoon kaudeksi 2016-17.

VIimeiset neljä kautta Mattila on kiekkoillut Lukossa, jonka kapteenina hän myös oli päättyneellä kaudella. Runkosarjassa hän teki 54 otteluun tehot 9+20 ja pudotuspeleissä merkkautti kolmessa pelissä kaksi syöttöpistettä.

− Mattila on kokonaisvaltainen hyökkääjä ja joukkuepelaaja. Hänen vahvuuksiinsa kuuluu aloittaminen sekä kahden suunnan pelaaminen. Olemme erittäin tyytyväisiä sopimuksesta, Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa kertoi.

Mattila on viime kausina murtautunut myös maajoukkuerinkiin ja pelannut EHT-turnauksissa. Hän on ollut mukana myös Leijonien MM-leirityksessä viime sekä tänä keväänä.

Mattila on todellisen tamperelaisen kiekkosuvun edustaja. Hänen isänsä Hannu kuuluu Ilves-legendojen joukkoon ja oli joukkueen kapteeninakin useita kausia. Veljensä Jesper puolestaan pelaa ensi kaudellakin Liigassa KalPan paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle