Pastrňák sai Raskilta vinkkejä päävalmentajastaan ja MM-kisakaupungista − "Hän kysyi minulta, että olenko menossa Suomeen vai lähdenkö pelaamaan golfia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pastrňák jaksoi tarinoida median edustajien kanssa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
David Pastrňák pelasi ensimmäisen ottelunsa MM-jäillä ja merkkautti heti tehot 1+1 tutun miehen vierellä. Ottelun jälkeen haastattelussa Boston Bruinsin NHL-supertähdellä riitti tarinoita. Audio in English available.

David Pastrňák hyppäsi Tšekki-paita yllään otteluun Latviaa vastaan. Kamppailu oli aikaerosta toipuvalle maailmantähdelle tiukka kokemus.

− Oli vähän väsynyttä, sillä päivä on ollut pitkä. En saanut paljon unta. Aamukymmeneltä olisin ollut ihan valmis pelaamaan. Tämä oli iso peli ja isot kolme pistettä meille.

Pastrňák pääsi pelaamaan entisen Boston Bruins -joukkuekaverinsa David Krejčín kanssa samaan ketjuun. Jutun kirjoittajan lausuessa kokeneen keskushyökkääjän nimen "Pasta" yllättyi silminnähden.

− Mistä olet kotoisin? Suomesta! Sanoit hänen nimensä aika hyvin! Pelimme sujui oikein hyvin.

− Joskus ensimmäistä maalia joutuu ketjun kanssa odottamaan kauankin. Nyt teimme muutamia ketjumuutoksia, ja kolme neljästä vitjasta teki maalin. Myös neljäs ketjumme, joka jäi ilman maalia loi hyviä paikkoja.

Vasta eilen joukkueen mukaan tullut Pastrňák kehui omiensa ilmettä. Myös päävalmentaja Kari Jalosen valmennustiimi sai Bruins-hyökkääjän iloiseksi.

− Tämä oli hyvä askel eteenpäin, ja toivottavasti pystymme jatkamaan tästä. Valmennustiimimme on tehnyt hyvää työtä ja joukkueessa on positiivinen ilmapiiri. Heillä on hyviä neuvoja ja he pitävät hyviä palavereja. Kuten sanoin, toivottavasti pystymme jatkossa parantamaan entisestään.

− Tänään meillä oli hyvä 20-minuuttinen, toivottavasti seuraavaksi pelaamme hyvin 40 minuuttia ja sitä seuraavassa pelissä 60 minuuttia, Pastrňák virnisti.

Tšekki ei ole voittanut maailmanmestaruutta pitkään aikaan. Supertähti haluaa tuoda kansalle aihetta juhlaan Tampereen MM-jäillä.

− Siitä on kauan aikaa, kun Tšekki on viimeksi voittanut kultaa. Tämä on meille hyvä haaste ja haluamme hoitaa homman kannattajillemme ja maamme jääkiekolle. Tämä on tiukka haaste meille, mutta olemme kaikki innoissamme siitä.

Pastrňákin avausottelussa Nokia Arenalla oli vastakkain kaksi äänekkäiden kannattajien joukkuetta.

− Latvialla on paljon kannattajia ja se yllätti hieman. Areena on hieno. Tiedän, että tämä on uusi halli ja tällöin jää on usein hieman tahmea. Kaiken kaikkiaan rakennus ja ympäristö ovat hienot. Tampere on tehnyt hyvää työtä!

Puhe kääntyi vielä tarkemmin päävalmentaja Jaloseen. Pastrňák oli perillä kokeneen suomalaisluotsin meriiteistä. Hän sai nimittäin arvokasta tausta-apua.

− Tuukka (Rask) kertoi minulle jotain hänestä. Tiedän, että hän on menestynyt valmentaja ja hänellä on kokemusta tšekkiläisistä. Hän on positiivinen persoona ja se tulee usein tarpeeseen.

− Turnaus on lyhyt, joten positiivisuus on joskus tiukassa. Negatiivisuus voi maksaa monta peliä ja se on vaarallista näin lyhyessä turnauksessa.

Tällä kaudella uransa päättänyt huippuvahti Rask oli yhteydessä Pastrňákiin ennen kuin tämä lähti MM-turnaukseen. Rask tarjosi hyökkääjälle vaihtoehtoja.

− En ole puhunut hänen kanssaan hetkeen. Hän kysyi minulta, että olenko menossa Suomeen vai lähdenkö pelaamaan golfia. Sanoin lähteväni Suomeen eikä hän vastannut siihen mitään. Pitää varmaan soittaa hänelle ja kysyä Suomen parasta olutta! Pidän oluesta ja haluan kokeilla jotain suomalaista, Pastrňák heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle