Tšekki laukoi, Suomi iski maalit – Leijonille vakuuttava voitto Säterin johdolla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Harri Säteri torjui lähes 40 kertaa, mutta selän taakse upposi vain yksi kiekko. Arkistokuva.
Leijonat käynnisti kenraaliharjoituksensa ennen kevään MM-kisoja, kun viimeisen EHT-turnauksen avausottelussa vastaan asettui kevään kisaisäntä Tšekki. Leijonat oli ajoittain purjeissa pitkiäkin pätkiä, mutta trap-pelaaminen ja tiivis viisikkopuolustus yhdessä Harri Säterin loistotorjuntojen kanssa takasivat 4–1-voiton.

Leijonat aloittaa kevään MM-kisataipaleensa ensi viikon perjantaina 10. toukokuuta, mutta vielä sitä ennen vuorossa on Tšekin EHT-turnaus. Kenraaliharjoituksen avausottelussa vastaan asettui äänekkään kotiyleisön suosikki Tšekki, joka joutui kuitenkin taipumaan tiivistä puolustuspeliä esittäneelle leijonalaumalle maalein 1–4.

Avauserä oli täysin Tšekin hallintaa, sillä se sai yhden ylivoimamahdollisuuden sävyttämänä runsaasti laukauksia kohti Harri Säterin maalia. Säteri kuitenkin koppasi kaikki 12 hänelle saakka tullutta laukausta. Vastaavasti Ilveksestäkin tuttu veräjänvartija Lukáš Dostál joutui venymään kiekon tielle jo kahdesti.

Tasoero joukkueiden välillä oli näkyvissä, sillä Tšekillä oli mukana jo 12 NHL-pelaajaa, kun taas Leijonien joukkue koostui pitkälti Liiga-pelaajista. Tämä ei kuitenkaan tulostaululla näkynyt, kun Suomi iski maalittoman avauserän jälkeen taululle 2–0-johtolukemat toisen kaksikymppisen aikana.

Kotijoukkue oli koko ajan pelin päällä, ja Suomi joutui useampaan otteeseen pyörimään puolustusalueella. Siitä huolimatta Vili Saarijärvi iski ensin ylivoimalla Patrik Puistolan syötöstä ajassa 29.01 ja Arttu Hyry iski pukukoppimaalin ajassa 38.54, kun hän huomasi maalinedustalla pyörineen irtokiekon ja neppasi sen sisään.

Säteri oli napannut 40 minuutin jälkeen jo 27 torjuntaa, mutta Tšekki ei ollut paikoistaan huolimatta saanut vielä kiekkoa verkkoon. Kotijoukkueen osumien sijaan Oliver Kapanen iski Leijonien kolmannen osuman viimeisessä erässä.

Tšekki sai kuitenkin kuparisen rikki, kun Dostál vedettiin pois maalilta ja Jáchym Kondelík iski kiekon Säterin selän taakse takatolpalta ajassa 56.51. Osuman jälkeen Suomi pelasi niin, että Tšekki ei ensin meinannut saada hyökkäyspeliään uudelleen käyntiin ja lopulta jälleen ilman maalivahtia pyörittäessään tiiviin viisikon läpi maalille saakka ylsi vain yksi laukaus.

Jere Innala löi vielä vieraiden neljännen tyhjään rysään, ja näin loppulukemiksi merkittiin 4–1. Säteri torjui yhteensä peräti 38 laukausta. Leijonat kohtaa seuraavaksi EHT-turnauksessa lauantaina Sveitsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle