Kultakoutsi ja hämeenlinnalaisten oma poika Antti Pennanen mestaruudesta: "Tämä on valtavan iso juttu minulle"

LIIGA / Haastattelu
HPK:n päävalmentajasta Antti Pennasesta tuli Jukka Jalosen jälkeen toinen HPK:ssa mestaruuden voittanut päävalmentaja.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

HPK:n nousu aina Suomen mestaruuteen asti on tarina, johon moni ei uskonut kauteen lähdettäessä. Mestarijoukkueen päävalmentajan Antti Pennasen mukaan joukkueen poikkeuksellisen vahva joukkuehenki näytteli suurta roolia aina mestaruuteen asti päättyneen kasvutarinan taustalla.

– Se on huikeaa se veljeys, joka tuohon joukkueeseen on tullut. Jääkiekko on joukkuepeli, ja HPK osoitti sen. Meidän jengi on täynnä loistavia joukkuepelaajia. En usko, että kasvua olisi syntynyt yksilökeskeisyydestä tai valmentajakeskeisyydestä, vaan joukkuepelikeskeisyydestä, Pennanen kiteytti joukkueen menestyksen saloja.

HPK-fanit joutuivat jännittämään mestaruuden ratkaisua aina jatkoerään asti. Viimeiseltä erätauolta Pennanen nosti esiin kokeneen puolustajan Arto Laatikaisen esimerkin, joka loi joukkueeseen uskoa siitä, että päätyyn asti mennään.

– Lada ei paljoa puhu, mutta ennen kuin lähdettiin jatkoajalle, hän oli pitkään äänessä ja sanoi, että pojat, tämä on hieno mahdollisuus, mennään hoitamaan tämä kotiin, Pennanen muisteli.

– Hän voi sanoa pojat, päävalmentaja täydensi naureskellen.

Finaalisarja Kärppien ja HPK:n välillä pelattiin erittäin siististi ja molempien joukkueiden jäsenten käytöksestä paistoi vahva kunnioitus vastustajaa kohtaan.

Tämä kunnioitus kulminoitui ystävinä tunnettuihin päävalmentajiin Mikko Manneriin ja Antti Pennaseen, jotka paiskasivat lauantai-iltana Raksilassa viimeisen kerran kättä vastustajina tällä kaudella. Ensi viikolla miehet siirtyvät jälleen saman penkin taakse ja jatkavat maajoukkueen kanssa valmistautumista kevään MM-kisoihin

– Kiitettiin molemmat siinä toisiamme erittäin hyvästä sarjasta. Mikko kiitti meitä, että pelattiin erittäin hyvin ja iso kunnioitus meidän toimintaa kohtaan. Minä sanoin hänelle samat. Iso kunnioitus heidän pelaajia ja heidän toimintaansa kohtaan, Pennanen kertasi.

– Manner pyysi minua vielä lisäksi nauttimaan ja todettiinko me, että nähdään tiistaina sitten.

Mestaruus oli pitkälti hämeenlinnalaisten itsensä kutoma, sillä organisaation keskeiset jäsenet aina linja-autonkuljettajasta toimitusjohtajaan ovat hämeenlinnalaistaustaisia. Niin ikään hämeenlinnalaiselle Antti Pennaselle mestaruus juuri HPK:n riveissä oli koskettava hetki.

– Minä olen 15-vuotiaana muuttanut Hämeenlinnaan ja pelannut myös itse HPK:ssa. Tämä on valtavan iso juttu minulle jo ihan siitäkin näkökulmasta. Tuolla on paljon pitkäaikaisia ystäviä katsomossa ja se on hienoa, Pennanen kertoi.

Myös moni kultajoukkueen pelaajista on HPK:n omia kasvatteja, joiden kanssa Pennanen on työskennellyt jo juniorijoukkueissa. Monen näistä pelaajista, kuten Robert Leinon ja Otto Paajasen, odotetaan siirtyvän muihin joukkueisiin tulevalla kaudella. Pennasen mukaan kasvutarina omien kasvattien kanssa sai nyt ansaitun päätöksen.

– Tämä on ollut pitkä yhteinen matka. Hienoa, että he ovat jaksaneet ja sietäneet minua. Siitä varmaan jokunen lähtee nyt pois, mutta on upeaa, että pääsin päättämään tämän matkan heidän kanssa, Pennanen kiitti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle