Hyljeksitty Niclas Lucenius nousi Mestiksestä Suomen mestariksi: ”Hirveästi en olisi lyönyt rahaa sen puolesta, että loppukaudesta on Suomen mestari”

LIIGA / Haastattelu
Niclas Lucenius pääsi nostamaan Kanada-maljaa ensimmäistä kertaa urallaan.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
HPK nappasi nimiinsä seurahistorian toisen SM-kullan voittaessaan Kärpät lauantaina finaalien seiskapelissä. Mestiksestä kesken kauden riveihin hankittu Niclas Lucenius ei peitellyt tyytyväisyyttään ottelun päätyttyä.

Liigan finaalisarja päättyi Oulussa HPK:n mestaruusjuhliin. Yksi kultajoukkueen leveimmistä hymyistä löytyi ottelun jälkeen hyökkääjä Niclas Luceniukselta, joka pääsi maistamaan kultaa ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan.

– Kovasti on kyllä tullut tehtyä duunia tämän eteen ja erittäin kiva huomata, että tulee palkintoakin. Mulla on nyt aika monta hopeaa tullut eri sarjoista, nyt ensimmäinen kulta. Tekee aika hyvää, Lucenius hehkutti ottelun päätyttyä.

Lucenius siirtyi HPK:n riveihin marraskuussa Mestis-seura LeKistä. Siirto Hämeenlinnaan oli onni niin Luceniukselle kuin HPK:lle. Pelaaja itse ei olisi osannut syksyllä uskoa, että toukokuussa kaulassa roikkuu Liigan kultainen mitali.

– En minä ihan hirveästi olisi lyönyt rahaa sen puolesta, että loppukaudesta on Suomen mestari. Ehkä jokusen euron olisi voinut lyödä, jos olisi ollut hyvät kertoimet. Näin kävi nyt ja erittäin hyvät fiilikset, Lucenius kertasi.

HPK:n suuntaan Lucenius osoitti suurta kiitollisuutta ottelun päätyttyä. Myös joukkueen yhteishenkeä hyökkääjä kuvaili poikkeukselliseksi. 

– Olen ollut erittäin kiitollinen, että Kerho oli kiinnostunut. On ollut kyllä uskomattoman hieno matka kerrassaan, Lucenius kiitteli.

– Mieletön fiilis ollut pelata tässä joukkueessa ja Hämeenlinnassa kotipelejä. Nytkin pleijareissa koko halli täynnä ja kauhea möykkä. 

HPK aloitti kultajuhlat Raksilassa, mutta Hämeenlinnaan joukkue siirtyy pikimmiten. Lucenius odottaa juhlintaa Hämeenlinnassa vesi kielellä. 

– Toivottavasti on hyvä meininki ja hyvät bileet siellä, eiköhän mekin täältä tulla heti, kun päästään, hyökkääjä kertoi.

Kultajuhlien päättymiselle Lucenius ei antanut vielä päivämäärää.

– Varmaan sitten, kun päätösreissulta tullaan takaisin, on puoliväli ylitetty, mies vitsaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös