Uransa lopettamaan joutunut Janne Lahti HPK:n mestaruudesta: "Se oli oikeasti nyt tai ei koskaan, toista mahdollisuutta ei enää tule"

LIIGA / Haastattelu
Janne Lahden kausi päättyi kesken runkosarjan. Samalla päättyi myös hyökkääjän ura.

Uransa loppumisesta keväällä ilmoittanut HPK:n laitahyökkääjä Janne Lahti juhli muun joukkueen kanssa kultamitali kaulassa. Mitalin hän oli saanut toimitusjohtaja Antti Toivaselta. 

Liigan sääntöjen mukaan vaaditaan 20 runkosarjaottelua, jotta mitalin voi saada. Lahdelle niitä kertyi 19 ennen kuin ura katkesi nilkkavammaan. Toivanen antoi oman mitalinsa Lahdelle heti sen saatuaan.

HPK-kannattajat muistivat seurahistorian ensimmäistä mestaruutta ratkomassa ollutta monivuotista HPK-pelaajaa "Kiitos Janne" -huudoin.

− Se tuntui hyvältä. On ollut hieno pätkä tässä mukana, junnuna ja Liigassa. Tämä päättyi aika hienolla tavalla, ei tässä oikein kehtaa valittaa, Lahti pohti mestaruushumussa.

Pelaajat usein kertovat kuinka pelien seuraaminen katsomosta on paha paikka. Mieluummin he olisivat kaukalossa pelaamassa. Lahti ei ole tässä poikkeus.

− Kyllä se aika hirveää on. Omalta kohdalla tiesi vielä, että se on oikeasti nyt tai ei koskaan. Toista mahdollisuutta ei enää tule. Kiitos jätkille, että hoitivat sen, Lahti totesi.

Mitä kokenut peluri teki, kun Markus Nenosen laukaus lipui jatkoerässä maaliin?

− Varmaan huusin. Ei siinä paljon mitään mietitä. Ne ketkä pääsevät sen kokemaan, tietävät ettei ole mitään sen parempaa kuin se euforia, mikä siitä tulee, Lahti kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös