Uutta: Jokerien toimitusjohtaja sanoo usean Liiga-seuran haluavan yhteistyöhön Jokerien kanssa – "Välittömästi tullut monta yhteistyötiedustelua"

LIIGA, KHL / Uutinen
Jokerit on nyt kotimaassa haluttu kumppani.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kielsi tänään Liigalta sisäisen sopimuksen, joka sakon uhalla esti Liiga-seuroilta yhteistyön KHL-Jokerien kanssa. Sisäinen sopimus oli voimassa siitä saakka, kun Jokerien miesten edustusjoukkuetoiminta vuonna 2014 loikkasi Liigasta Itä-Euroopan jääkiekkosarjaan. Nyt yhteistyö on siis ensimmäisen kerran mahdollista.

Jokerien toimitusjohtajan Eveliina Mikkolan mukaan Liiga-seurat hyppäsivät pidikkeettä uuteen aikaan.

– Meille on tullut Liigasta välittömästi tänään monta yhteydenottoa. Jokuselta seuralta. Suhtautuminen on ollut hyvin positiivista. Meiltä on kyselty ajatuksiamme ja ikään kuin tunnusteltu suhtautumistamme yhteistyöhön, Mikkola sanoo.

Hän ei halua nimetä seuroja. Yhteydenotot ovat Mikkolan mukaan koskeneet nimenomaan yhteistyömahdollisuuksia. Sellaisia on luonnollisesti yhtä monta kuin mielikuvitusta piisaa, mutta tavanomaisimmat yhteistyömallit ovat pelaajasiirrot, harjoitusottelut sekä niin sanottu farmisopimus.

– Vielä ei ole keskusteltu mitään konkreettista. Kaikki on mahdollista. On kulunut vasta muutama tunti siitä, kun päätös yhteistyön mahdollistumisesta julkistettiin. Nyt on ehdotusten ja pohdintojen aika, Mikkola toteaa.

Jokerit on kovimmalla sarjatasolla pelaava suomalainen jääkiekkoseura. Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin menevän oligarkkiomistajansa Vladimir Potaninin kautta Jokerit on myös Suomen varakkain jääkiekkoseura. Sillä on farmisopimus Mestiksen Kiekko-Vantaan kanssa. Mikkola sanoo, että lähtökohtaisesti kaikenlainen yhteistyö Liiga-organisaatioiden kanssa kiinnostaa.

– Kaikki on mahdollista. Tilanteemme on tasapainoinen, eikä sikäli ole tarvetta hätiköintiin. Mutta totta kai tämä päivä on avannut uudenlaisia vaihtoehtoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös