Uutta: Näin HIFK:sta kommentoitiin kiellettyä sisäistä sopimusta - "Suhtaudumme heihin niin kuin kilpailijoihin suhtaudutaan"

LIIGA / Uutinen
HIFK:ssa ei tulevaan katsominen taida muuttua torstain uutisista huolimatta.

Sarjan sisäinen sopimus oli voimassa siitä lähtien, kun Jokerit siirtyi Liigasta monikansalliseen KHL:ään vuonna 2014. Nyt yhteistyö Jokerien ja Liigassa pelaavien joukkueiden välillä on siis ensimmäisen kerran mahdollista.

Muuttunut tilanne ei toista helsinkiläistä suurseura HIFK:ta tunnu horjuttavan.

− Päätös on tehty, ja sen mukaan mennään, toimitusjohtaja Jukka Valtanen summaa.

Kiekkokansa muistaa rakkaiden vihollisten, HIFK:n ja Jokerien kohtaamiset kovina ja tunteikkaina, kenties rajuina otteluina. Nyt toteutunut muutos voisi johtaa esimerkiksi joukkueiden välisiin harjoitusotteluihin. Kilpailu- ja kuluttajaviraston kielto tuo Jokereita joka tapauksessa lähemmäksi Liigaa.

Jokerien toimitusjohtaja Eveliina Mikkola kertoi Jatkoajalle, että hänen mukaansa liigaseurat hyppäsivät pidikkeettä uuteen aikaan.

− Meille on tullut Liigasta välittömästi tänään monta yhteydenottoa. Jokuselta seuralta. Suhtautuminen on ollut hyvin positiivista. Meiltä on kyselty ajatuksiamme ja ikään kuin tunnusteltu suhtautumistamme yhteistyöhön.

HIFK:ssa ei uskota esimerkiksi siihen, että Liigaan voisi tulla farmiseura Jokereille.

− Pidämme sitä hyvin vieraana ajatuksena. Liiga on korkeatasoinen sarja ja olemme siitä ylpeitä. Ja luonnollisesti pyrimme sitä jatkuvasti kehittämään yhdessä Liigan ja muiden liigaseurojen kanssa. Minkään seuran alistuminen farmiseuraksi ei sovi siihen näkökulmaan, Valtanen arvelee.

Hän kertoi esimerkiksi Helsingin Sanomissa kovin suosittujen ulkoilmapelien olleen yhteistyön positiivisia kokemuksia. Lisäksi sekä HIFK että Jokerit ovat hyötyneet paikallisvastustaja-asemasta sarjapeleissä muutenkin.

− Hallit olivat täynnä ja ihmiset puhuivat tästä. Nyt se on poistunut.

HIFK:sta Jokerit nähdään inhimillisessä valossa. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset taitavat olla kaukainen ajatus, vaikka se nyt mahdollista olisikin.

− Suhtaudumme heihin niin kuin kilpailijoihin suhtaudutaan, ihan kuten liike-elämässäkin, Valtanen muotoilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle