Jokerien Jari Kurri helpottuneena — "Viimein päästään tästä lapsellisuudesta"

KHL / Haastattelu
Jari Kurri oli iloinen oikeuden päätöksestä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden toimistolla otettiin lokakuun viimeisen päivän päätös Liigan Jokerit-kartellin purkamisesta ilolla vastaan. Joukkueen omistaja Jari Kurri oli tyytyväinen, kun monivuotinen piina viimein päättyi.

SM-liiga ja Jokerit riitaantuivat, kun Jokerit otti lähtöpassit kotimaan pääsarjasta ja siirtyi KHL:ään vuonna 2014. Tuon jälkeen Liiga-seurat eivät ole saaneet oman sopimuksensa myötä pelata Jokereita vastaan tai peluuttaa pelaajia, jotka ovat kiekkoilleet samalla kaudella Jokereissa.

— Päätös ei ollut yllätys - yllätys oli vain siihen mennyt pitkä aika. On liian aikaista kommentoida kovin paljon, mutta pelaajat tässä voittajia ovat, huokasi kesällä Jokerit omistukseensa ottanut Jari Kurri.

Oikeuden päätös saattaisi mahdollistaa Jokereille rahallisen hyvityksen hakemisen laittomasta kilpailua rajoittavasta sopimuksesta, mutta tähän helsinkiläisillä ei ole aikomusta. Sen sijaan seurassa kiitellään asiaa edistänyttä pelaajayhdistystä.

— Ei meillä ole mitään aikomusta hakea mitään hyvityksiä. Pelaajayhdistystä täytyy kyllä kiittää, että lähtivät ajamaan heti tätä asiaa.

— Suomi-kiekolle tämä päätös tekee hyvää. Päästään viimein tästä lapsellisuudesta yli ja eteenpäin.

Jokereilla on ollut pelaajaliikennettä lähinnä omien junioreiden sekä Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan kanssa. Nyt seuralle tarjoutuu tilaisuus tehdä yhteistyötä Liigan kanssa.

— Farmiseura kuulostaa vähän pahalta, mutta yhteistyöseura on tietysti mahdollisuus. Kiekko-Vantaankin kanssa puhumme yhteistyöseurasta, vaikka eivät tässä sanat tietysti tärkein sisältö. Onhan se tietysti selvää, että A-junioreista ja Mestiksestä on pitkä matka KHL:ään, ja Liiga avaa nyt uuden mahdollisuuden.

— Tästä alkavat keskustelut mahdollisista harjoituspeleistä ja yhteisistä turnauksista. Onhan sitä mielenkiintoa ollut, ja moni seura on harmitellut jarruttavaa sopimusta. Nyt tilanne on ohi ja meillä on avaimet uudelle tasolle.

Pelaajia Liigaan jo tällä kaudella?

KHL-seuralla on joka kaudella ollut pelaaja tai pari, jotka eivät syystä tai toisesta ole löytäneet paikkaansa. Tällä kaudella Matias Myttynen lähti jo Ruotsiin, ja kaikkien hyökkääjien tervehtyessä ylimääräsiksi jääviä pelaajia voi olla muitakin.

— Myttynen lähti Ruotsiin, mutta varmasti moni Liiga-seura olisi ollut hänestä kiinnostunut. Samaa on tapahtunut myös aiempina vuosina. Kausi on vielä nuori. Nyt meillä on mahdollisuus soitella Liiga-seuroille ja heillä tietysti meille.

Siirtosulun purkamisen myötä Jokereilla on jatkossa helpompi tehdä pelaajasopimuksia, kun paperi ei rajoita kiekkoilijan siirtymistä, jos tämä ei löydäkään paikkaansa KHL:stä.

— Voi tietysti laskea yhteen, että tämä helpottaa meidän työskentelyä ja pelaajapolun rakentamista. Pelaajilla on nyt enemmän vaihtoehtoja, jos paikka ei aukea. Aiemmin suuntana oli vain Mestis tai ulkomaat. Uskon, että tästä tulee posiiivisia asioita molempiin suuntiin.

Jokereiden juniorit ovat olleet monella huolenaihe, kun edustustasolle nouseminen hyvää juniorityötä tekevästä seurasta on ollut varsin haastavaa.

— Totta kai junioripuolella on ollut iso miinus, kun Liiga-mahdollisuutta ei ole ollut, ja pelaajatkin ovat olleet siitä huolissaan. Olemme satsanneet junioreihin paljon ja joukkueet ovat nytkin sarjan kärkisijoilla. Olemme päässeet nyt vähän yli siitä negatiivisuudesta, että Jokereilla ei ole pelaajapolkua, Kurri päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle