VGK - SJS 2.00

Raanta ässäpakan parhaimmistoa

LIIGA / Haastattelu
Ässät käynnisti liigakautensa 2-4-tappiolla Rauman Lukosta. Patapaitojen maalia vartioi viime vuonna Lukon paidassa kiekkoja torjunut Antti Raanta, jolla oli tappiosta huolimatta aihetta hymyyn. Useita loistopelastuksia esittänyt nuorukainen piti Ässiä pystyssä useaan otteeseen.

– Kyllähän peli ennakkoon jännitti ja oli urani ehkä kovin paikka, mutta hallille päästyä jännitys rupesi haihtumaan, myönsi Antti Raanta.

Heti ottelun alussa kettupaidoille siunaantui muutama loistopaikka, jotka Raanta onnistui kuitenkin torjumaan. Varsinkin Jussi Pesonen oli jo vastatusten tyhjän maalin kanssa, mutta ässävahti ehti Pesosen laukauksen tielle.

– Ottelun alku oli helppo, vaikka pahoja laukauksia tulikin. Viimeistään sen Pesosen paikan jälkeen loppu jännityskin raukesi. Sen jälkeen oli mukava pelata.

Vauhdikas ottelu muodostui lopulta maalivahtien näytökseksi. Sekä Raanta että toisessa päässä kiekkoja torjunut Mika Noronen venyivät kerta toisensa jälkeen loistaviin pelastuksiin.

– Hyvä taistelu, joka olisi voinut kääntyä suuntaan tai toiseen. Ehkä Noronen oli vielä pikkasen edellä, mutta se hänelle suotakoon, kun se on niin vanha, hauskuutti Raanta.

– Huikeita koppejahan "Nortsi" otti. Rauhallinen ja rento kaveri, joka ei turhista stressaa, kehui Raanta vanhaa pelikaveriaan.

Tappiosta huolimatta Raanta oli tyytyväinen esitykseen ja uskoo, että TPS kaatuu lauantain koitoksessa.

– Vaikka tappio tuli, niin ei hirveän pettynyt voi olla. Ensimmäistä kertaa liiga-avauksessa ja ihan hyvin lopulta meni. Huomenna vähän yksinkertaisempaa peliä ja samaa taistelua, niin varmasti haetaan kolme pistettä Turusta, näki Raanta.


Antti Raanta torjui maalillaan vakuuttavasti.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Rauma vaihtui Poriin

22-vuotias nuorukainen vaihtoi Lukko-paidan ässänuttuun, eikä ole katunut päätöstä.

– Ei mitään pahaa sanottavaa ole ollut Ässistä tai Porista, kaikki on toiminut moitteettomasti, kiitteli Raanta.
Raumalainen on sopeutunut hyvin niin Poriin kuin myös Ässien pukukoppiin.

– Ei mitkään kauhukuvat ole toteutuneet. Helppo oli tulla joukkueeseen, kun joukkueessa oli paljon muita nuoria ja tuttuja ihan nuorisomaajoukkueistakin. Ja eihän se jääkiekkokaan miksikään muutu, kun tullaan 50 kilometriä pohjoisemmaksi, joten mitään ongelmia ei ole ollut.

Ässillä on tulevalla kaudella nuori maalivahtikaksikko, kun 22-vuotiaat Raanta ja Juha Järvenpää vartioivat patapaitojen maalia. Raanta näkee tilanteen vain positiivisena.

– Nuoriahan me molemmat ollaan, mutta kehittää varmasti molempia, kun taistellaan pelipaikasta ja molemmilla on samat lähtökohdat. Se kummalla kulkee, niin se sitten pelaa, päätti Raanta.

» Lähetä palautetta toimitukselle