Liikennettä Ilveksestä KalPaan − Salla Sivula ja Noora Oksanen vahvistavat kuopiolaisia

Naisten Liiga / Uutinen
Salla Sivula torjui viime kaudella Ilveksen maalilla.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
KalPan naisten liigajoukkue vahvistuu kansallisen tason huippumaalivahti Salla Sivulalla. Kuopiolaisille tuttu puolustaja Noora Oksanen palaa Savoon.

KalPa vahvistuu ensi kaudeksi maalivahti Salla Sivulalla ja puolustaja Noora Oksasella, käy ilmi Jääkiekkoliiton siirtolistalta. Kaksikko kiekkoili viime kaudella Ilveksessä, jossa heidän tiensä tyssäsi joukkueen mukana puolivälierissä.

Urallaan aiemmin Ilvestä sekä HPK:ta edustanut Sivula, 25, oli viime kaudella tamperelaisten ykköstorjuja. Hän pelasi etenkin alkukaudesta ilmiömäisellä tasolla. Lopulta hänen 18 runkosarjaottelunsa torjuntaprosentiksi muodostu 90,0 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 3,21. Pudotuspelien neljässä kamppailussa kiekko tarttui peräti 93,5 prosenttisesti ja päästettyjen maalien keskiarvo oli kiitettävä 1,76.

Oksanen, 21, on edustanut Sivulan tavoin urallaan HPK:ta ja Ilvestä, mutta myös kasvattiseuraansa KalPaa. Edelliskerran puolustaja luuti kuopiolaisten alakerrassa kaudella 2021−22.

Erityisesti puolustuspään kyvyistään ja kovasta laukauksestaan tunnettu Oksanen jäi tupsukorvissa lopulta melko vähälle vastuulle ja kirjautti 11 runkosarjapelissä kaksi syöttöpistettä. Pudotuspeleissä hän ei kaukalossa esiitnynyt. Hän käväisi kauden aikana myös Ilveksen akatemiajoukkueessa naisten Suomi-sarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle