Panthers rynni konferenssifinaaleihin, Stars päätti Avalanchen kauden jatkoerätrillerissä

NHL / Uutinen
Panthersin matka jatkuu. Arkistokuva.
Kuva © Debora Robinson / NHLI via Getty Images
Panthers voitti Bruinsin neljännen ja ratkaisevan kerran. Avalanchen ja Starsin kohtaamisesta ei draamaa puuttunut, kun ensin jatkoerässä liki ryöstön kohteeksi joutunut Matt Duchene osui lopulta voitokkaasti.

Florida Panthers selvitti tiensä NHL:n konferenssifinaaleihin, kun se kaatoi Boston Bruinsin toisen kierroksen ottelusarjan kuudennessa ottelussa maalein 2−1. Gustav Forsling teki voittomaalin toiseksi viimeisellä peliminuutilla Anton Lundellin syötöstä.

Pavel Zacha vei Bruinsin ensin avauserässä johtoon, mutta mainion ottelun pelannut suomalaishyökkääjä Lundell tasoitti puntit toisessa erässä. Sergei Bobrovski selvitti 22 kiekkoa maalinsa suulla ja varmisti osaltaan sen, että Panthers otti ottelusarjan itselleen voitoin 4−2. Se kohtaa konferenssifinaaleissa New York Rangersin.

Yön toisessa ottelussa tarvittiin jatkoerää ratkaisun saamiseksi. Stars kävi jo voiton huuman kynnyksellä, kun sen maalia tarkasteltiin videolta. Matt Duchenen osuma hylättiin kuitenkin hieman kyseenalaisesti. Sama mies nousi toisessa jatkoerässä sankariksi tekemällä 2−1-voittomaalin.

Avalanche meni johtoon, kun Mikko Rantanen nosti etukulmasta tarkasti kiekon ohi Jake Oettingerin. Stars tuli tasoihin kolmannen erän alussa. Jamie Benn päätti upean vastahyökkäyksen tyylikkääseen luritukseen Aleksandar Georgijevin selän taakse. Starsin yhdysvaltalaisveskari esitti lukuisia huipputorjuntoja vastustajan hakiessa johto-osumaa, eikä Georgijevkaan hassummin työskennellyt.

Molemmat joukkueet saivat jatkoerässä pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäähän, ja Mason Marchment kiskaisi kiekon Avalanche-maaliinkin, mutta Duchenen katsottiin häiritsevän Georgijevia tilanteessa ja näin osuma hylättiin. Lopulta kokenut hyökkääjä sai kuitenkin kihauksensa, kun hän niittasi toisessa jatkoerässä pisteen ottelulle sekä Avalanchen kaudelle. Stars kohtaa konferenssifinaaleissa joko Vancouver Canucksin tai Edmonton Oilersin.

» Lähetä palautetta toimitukselle