Suurlupaus Sanni Vanhanen jatkaa uraansa Brynäsissä

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
Vanhanen on tuttu näky Suomen maajoukkueissa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Moninkertainen arvokisakävijä Vanhanen jättää kotimaan kaukalot ja suuntaa SDHL:n Brynäsiin.

18-vuotias huippulupaus Sanni Vanhanen jättää Suomen kentät taakseen tuplmestarina HIFK:n paidasta. Hänen uusi osoitteensa on Ruotsin SDHL:n Brynäs IF, jonka kanssa Vanhanen solmi yksivuotisen sopimuksen.

− Sannin saaminen tänne on hyvin mielenkiintoista. Olen seurannut häntä monta vuotta ja hän on varmasti käyttökelpoinen hyökkäyspeliämme ajatellen. Nuoresta iästään huolimatta hän pelaa kypsää jääkiekkoa. Nuoruuden into yhdistettynä rutiiniin on jotain, mikä Sannissa kiinnostaa, Brynäsin urheilujohtaja Erika Grahm virkkoo tiedotteessa.

Vanhanen pelasi edelliset kaksi kautta Naisten Liigaa HIFK:ssa. Hän ratkaisi Stadin Gimmoille toissakauden Suomen mestaruuden ja oli kärkiroolissa myös kuluneen kauden kultajahdissa. Viime kauden runkosarjassa hän teki 32 ottelussa 66 pistettä. Pudotuspeleissä syntyi 14 pistettä 11 ottelussa.

Neljän MM-kisat ja yhdet olympialaiset Naisleijonissa pelannut Vanhanen on innoissaan uudesta sopimuksestaan.

− Minulla on aiemminkin ollut ajatuksia Ruotsissa pelaamisesta ja se on ollut tietynlainen päämäärä. Brynäsin panostus naisten lätkään on vertaansa vailla. Odotan innoissani ensi kautta uusien joukkuekaverien kanssa, Vanhanen hehkuttaa.

Suomalaisista ensi kaudella Vanhasen lisäksi pelaavat puolustaja Oona Koukkula ja hyökkääjä Jenniina Nylund.

» Lähetä palautetta toimitukselle