Christian Heljangon ensi kauden seura on Linköping HC

SHL / Uutinen
Heljanko jättää Tapparan taakseen.
Kuva © Jarno Hietanen
Christian Heljangon sopimus SHL-seuran kanssa on kaksivuotinen.

Kolme Suomen mestaruutta Tapparassa voittanut maalivahti Christian Heljanko on solminut kaksivuotisen sopimuksen SHL-seura Linköping HC:n kanssa. Koko tähänastisen uransa kotimaassa pelannut Heljanko odottaa tulevaa innolla.

− Olen kuullut pelkkää hyvää kaupungista, joukkueesta ja kannattajista. SHL on hyvä sarja ja näen tämän sekä isona haasteena että tärkeänä askelmana urallani, Heljanko sanoi tiedotteessa.

Viime kaudella Heljanko, 27, pysäytti kiekkoja kirvesrintojen maalilla 50 runkosarjaottelussa 91,6 prosentin varmuudella. Pudotuspeleissä tilastot jämäköityivät entisestään, kun 16 ottelun torjuntaprosentti oli Heljangon osalta 93,3. Hänet valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Linköpingissä odotetaan innolla suomalaisveskarin edesottamuksia. maalivahtivalmentaja Mikael Vernblom toteaa Heljangon olevan teknisesti lahjakas torjuja.

− Hyvät kädet, hyvä luistelu, sekä hyvä mailapelaaminen. Hänellä on hyvä torjuntatyyli ja hänellä on myös kokemusta isoista ja kovista otteluista, Vernblom listasi ja kertoi huomanneensa keskusteluiden perusteella, että Heljanko on todellinen joukkuepelaaja.

Linköpingin joukkueessa Heljangon maalivahtipariksi asettuu Jesper Myrenberg, 24, joka on edustanut seuraa jo muutaman vuoden. 

» Lähetä palautetta toimitukselle