Männikkö: "Pitää vain jatkaa samalla tavalla"

MESTIS / Haastattelu
Männikkö on tyytyväinen oman ketjunsa suorituksiin.
Kuva © Antti Varonen
Jukureiden ja SaPKon kauden viimeinen runkosarjakamppailu päättyi mikkeliläisten selvään 5−0-voittoon. Yksi illan pääarkkitehdeistä oli Miikka Männikkö, joka teki ottelussa tehopisteet 1+1.

Jukurit lähti lauantai-illan otteluun tappio niskassaan. Mikkeliläisten Miikka Männikkö painottikin ottelun jälkeen, että SaPKoa vastaan joukkue pääsi nollaamaan perjantaina LeKille koetun niukan tappion.

− Eilen ei pelattu kovin hyvin, mutta se oli meille iso asia, että saatiin uusi mahdollisuus. Pelasimmekin tänään hyvän pelin, Männikkö tuumasi.

LeKillle luvuin 2−1 hävinnyt jukurijoukkue ei turvautunut ottelun jälkeen pitkiin palavereihin, minkä lisäksi myös pelipäivän aamu oli omatoiminen. Tämä selvästi kelpasi kotijoukkueelle, joka otti suvereenin voiton savonlinnalaisista maalein 5−0.

− Kävimme yhdessä asioita läpi juuri ennen peliä, eikä pitkiä palavereja pidetty. Jokainen kuitenkin aloitti oman henkisen valmistautumisen heti LeKi-ottelun jälkeen, hyökkääjä kommentoi.

− Omatoiminen valmistautuminen onnistuikin todella hyvin tänään, Männikkö jatkoi.

Jo 35-vuotiaalta Männiköltä löytyy paljon kokemusta sekä Liigasta että Mestiksestä. Jukureiden vanhin pelaaja kertookin, että pelit ovat maistuneet Mikkelissä.

− Ollaan pelattu hyviä pelejä, mutta sitten on tullut tietysti pari notkahdusta matkalla, kuten eilen.

Viime ajat Männikkö on pelannut yhdessä Oula Palven ja Jaakko Turtiaisen kanssa. Lyhyessä ajassa ketjun kemiat ovat loksahtaneet kohdalleen, ja se on ehtinyt aiheuttaa runsaasti harmia vastustajille.

− Ollaan pelattu ketjuna hyvin ja löydetty yhteinen kemia. Se tietysti helpottaa pelaamista paljon, kun pelaajat tuntee toisiaan paremmin.

Jukureiden illan viidestä maalista Männikkö viimeisteli sekä syötti yhden. Syöttelijäksi Mikkelissä enemmän kunnostautunut laituri piti kuitenkin tärkeämpänä joukkueen suoritusta.

− Se oli hienoa, että pystyimme pelaamaan eilisen jälkeen näin tiiviin pelin. Hyvä yhtenäinen taistelu, mutta siihen pitää olla erityisen tyytyväinen, että joukkue paransi kokonaisuudessaan paljon.

− Pitää vain jatkaa samalla tavalla ja innostua jokaisesta pelistä, Männikkö päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle