Ilves-tappio ei juuri hetkauttanut konkarihyökkääjä Pekka Jormakkaa – "Tavoittelemme edelleen runkosarjan voittoa"

LIIGA / Haastattelu
Jormakka on iskenyt tällä kaudella jo 35 tehopistettä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit on Pekka Jormakan mukaan hyvässä vauhdissa, vaikka se kärsikin tiukan tappion Ilveksen vieraana tiistaina. Mikkeliläisten pelissä on vielä pieniä nyansseja, joita joukkue haluaa hioa ennen pudotuspelien alkua.

Tiistai-illan kärkikamppailu nähtiin Tampereella, kun sarjakärki Ilves isännöi Jukureita. Ottelusta odotettiin tasaista, ja sellainen siitä myös saatiin. Maajoukkuekomennuksen jälkeen Jukurien ykkösketjuun palannut Pekka Jormakka näki, että kummallakin oli omat paikkansa iskeä ratkaisu jo ennen voittomaalikilpailua.

– Kamppailu oli tasainen, eikä se ollut ihme. Molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja ratkaisun iskemiseen, mutta kaveri oli tänään yhden maalin parempi. Siinä oli se ero tänään, Jormakka totesi.

Ondřej ja Michal Kovařčíkin rinnalla luutinut Jormakka pääsi itse iskemään kaksi maalia. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa niistä kunniaa itselleen.

He järjestävät paikkoja, joten tehtävänäni on vain nauttia kyydistä

– Ei niissä ollut mitään ihmeellistä. Tšekkiveljekset tekevät niin hyvää työtä, että heidän ansiostaan sain hyviä paikkoja ja pääsin nokikkain veskarin kanssa ja sain tehtyä maalit.

Enemmänkin olisi ollut tarjolla, eikä kahden maalin ilta täysin konkaria tyydyttänyt.

– Hyvä vire jatkui maajoukkueesta tänne. Vaikka tein kaksi maalia, oli minulla muutamakin paikka iskeä tärkeä johtomaali, mutta tällä kertaa ei osunut.

33-vuotias hyökkääjä on vaikuttunut siitä, miten Kovařčíkin veljekset ovat sopeutuneet Liigaan ja pystyneet parantamaan peliään reilusti viime kaudesta.

– Heidän kanssaan on mukava pelata. He ovat vauhdikkaita hyökkääjiä, jotka tekevät paljon töitä. He järjestävät paikkoja, joten tehtävänäni on vain nauttia kyydistä, Jormakka nauroi.

Jukurit nousi jo päättyneen yhdeksän ottelun voittoputken aikana runkosarjan kärkikahinoihin. Tällä hetkellä sijoitus on kolmas, kun Tappara on edellä kolmen pisteen verran ja Ilveksen etumatka kasvoi lisäpisteen myötä kymmeneen pisteeseen.

Harva ajatteli, että Olli Jokinen pystyisi toissakauden tapaan nostamaan mikkeliläiset aivan kärjen tuntumaan, mutta niin vain ylivertainen pelitapa on purrut, vaikka pelaajabudjetti tai olosuhteet eivät vedä vertoja suurseuroille. Jormakan mukaan tavoitteet ovat nykyistäkin korkeammalla.

– Tavoittelemme edelleen runkosarjan voittoa. Menetimme tänään tärkeitä pisteitä Ilveksen vieraana, mutta edelleen se on mahdollista ja sitä kannattaa tavoitella. Vähintään haluamme olla neljän parhaan joukossa, jotta saamme pudotuspeleihin kotiedun.

Pelillisellä puolella Jokinen on tuonut seuraan jotakin sellaista, jota ei muualla ole. Kovaa treenaava joukkue on valmentajansa mukaan työteliäs ja sitoutunut, mikä näkyy myös kaukalossa. Voittojen myötä itseluottamuskin on parantunut.

Vaikka runkosarjaa on jäljellä Jukurien osalta enää kymmenen ottelun verran, on pelissä silti asioita, joita joukkue haluaa vielä hioa ennen kevään pelejä.

– On sellaisia pieniä ja tärkeitä asioita, joita haluamme parantaa. Sellaisia asioita, joihin peli voi ratketa. Esimerkiksi tänään Ilves pääsi tekemään maalinsa suhteellisen helposti. Olisimme siis voineet puolustaa paremmin. Kehitettävät asiat liittyvätkin juuri puolustuspään asioihin.

Piste-ennätys lentämässä roskakoriin

Jormakka on tällä kaudella noussut Jukurien kärkipelaajien joukkoon. Tällä hetkellä hän on sisäisessä pistepörssissä neljännellä sijalla tehoin 18+17. Pistemäärä on tällä hetkellä sama kuin kaudella 2012–13, jolloin hän iski Pelicansin paidassa Liiga-uransa piste-ennätyksen. Piste-ennätys voidaan kenties heittää romukoppaan jo keskiviikkona, kun Jukurit matkaa Vaasaan.

Kova vire palkittiin myös kutsulla maajoukkueeseen ensimmäistä kertaa sitten kauden 2016–17. Jormakka pelasi viime viikolla Ruotsin EHT-turnauksessa kaksi ottelua, joista jälkimmäisessä hän iski myös täysosuman. Onnistuminen Leijonat-paidassa antoi itseluottamusta.

– Oli mukavaa päästä taas maajoukkueen mukaan ja olen iloinen siitä, että olen selvästi tehnyt asioita oikein. Sain hyvin itseluottamusta, kun näin, että pärjään silläkin tasolla edelleen.

Vaikka maajoukkueessa oli mukavaa, oli arkeen myös mukava palata.

– Kun tulin kotiin, tyttäreni sanoi vain: "Iskä, olit liian pitkään pois". Reissu kesti viikon, joten kyllä se oli pitkä aika, joten arkeen palaaminen maistuu myös hyvältä, Jormakka päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle