Honka kypärättömyysjäähystään: "Vaistoni oli jatkaa pelaamista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Honka ei ollut aivan terävimmillään turnauksessa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Suomen U20-puolustuksessa suuressa roolissa kiekkoillut Julius Honka oli ottelun jälkeen pettynyt mies.

- Mielestäni pelasimme hyvin. Taistelimme kovaa, ja maalintekotilanteet olivat aika tasan. Siksi kiukuttaa, että emme hyödyntäneet omiamme. Sitä se on.

Suomen ja Ruotsin välinen puolivälierä oli toisen erän lopussa tasan ja Suomi oli juuri joutunut alivoimalle, kun Hongan kypärä tippui pelitilanteessa. Puolustaja jatkoi pelaamista - ja joutui jäähylle.

AHL:ssä, jossa Honka pelaa, ei saa jäähyä ilman kypärää pelaamisesta, mutta kansainvälisissä peleissä saa.

- Tiesin kyllä säännön, mutta ei puolustusalueelta voinut lähteä. Pelissä on paljon intohimoa, mutta mielestäni tuo on tyhmä sääntö. Vaisto on vain jatkaa pelaamista.

Erikoistilannepelaamisesta puhutaan paljon, mutta Suomen ja Ruotsin ottelun se todella ratkaisi. Suomen ylivoima ei toiminut, ja sen myönsi Honkakin.

- Yritimme parantaa sitä pienillä muutoksilla ja pelaajia vaihtamalla, mutta tämä on nopea turnaus. Pienet asiat ovat niin tärkeitä.

Ikävät muistot viimeisestä U20-turnauksesta

Viime vuoden maailmanmestari ei enää ensi vuonna ole edustuskelpoinen U20-kisoissa. Sukupolvenvaihdos nouseekin päällimmäisenä mieleen positiivisista asioista puhuttaessa.

- Ainut hyvä asia, joka tästä tulee mieleen on se, että nuoremmat saivat kokemusta ja ensi vuoden kisoihin. Tietävät sitten, mitä täällä vaaditaan. Harmittaa kyllä, mutta ei selittely auta. Joukkueessa oli nouseva trendi koko ajan, mutta nyt menikin poikki, Honka kommentoi.

Ei tässä kukaan kone ole, alkaa jo painaa.

Hongalta odotettiin paljon Suomen puolustuksessa. Pystyikö hän mielestään antamaan tarpeeksi suuren panoksen joukkueelle?

- Jälkeenpäin voi sanoa, että olisin voinut tehdä enemmänkin. Omaa peliä kun miettii, niin pieniä juttuja olisi voinut tehdä paremminkin. On paha sanoa, oliko tämä vaikea turnaus. Joukkueena kuitenkin pelataan, niin henkilökohtaiset onnistumiset eivät merkkaa. Ei kukaan täällä yksin pelaa.

Honka pelasi suuria minuutteja kaikissa peleissä ja väsymys painoi. Siihen on miehen itsensä mukaan totuttava.

- Suuri rooli oli tiedossa jo etukäteen. Ei tässä kukaan kone ole, alkaa jo painaa. Siihen pitää kuitenkin tottua tulevaisuuttakin ajatellen, Honka päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle