Suomen hyvä alku ei riittänyt – Kanada vei voiton

MAAJOUKKUE / Raportti
Valtteri Puustinen teki ensimmäisen turnausmaalinsa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomi meni Kanadaa vastaan nopeasti kahden maalin johtoon, mutta vaahteranlehtipaidat olivat lopussa parempia maalein 5–3.

Suomi sai otteluun lentävän lähdön, kun Rasmus Rissanen lähetti kiekon viivasta maalille, jossa Jesse Puljujärvi ensin yritti ohjata lätkän ohi Jordan Binningtonin ja laittoi sitten oman ohjurinsa paluukiekon sisään. Vähän tämän jälkeen Kanadan ihmepoika Connor Bedard huitoi itsensä jäähylle ja verkko soi jälleen Binningtonin takana, kun Valtteri Puustinen lätki kiekon maaliin Arttu Hyryn mainiosta tarjoilusta.

Suomen salama-alun jälkeen peli tasoittui ja Kanadakin pääsi paremmin peliin mukaan. Vaahteranlehtipaitojen paine palkittiin ajassa 14.53, kun Andew Mangiapane karvasi kiekon maalin takana ja tarjoili Dylan Cozensille, joka sijoitti varmasti ohi Harri Säterin. Ja kuten Suomi, Kanadakin onnistui kahdesti peräkkäin nopeassa tahdissa – John Tavares ja Brandon Tanev pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja Tanev pääsi yrittämään maalintekoa. Maali syntyi kuitenkin vasta kun Säteri kauhaisi pelivälineen epäonnekkaasti itse yli maaliviivan.

Toinen erä käynnistyi tasaisissa merkeissä. Suomi pääsi kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta pariinkin otteeseen, mutta vaarallisin paikka tuli Kanadalle, kun Dawson Mercer oli yllättää Säterin alivoimalla Vili Saarijärven virheen jälkeen.

Suomen pirteät otteet palkittiin, kun Puljujärvi siirsi Leijonat jälleen johtoon. Veli-Matti Vittasmäen laukaus pomppasi päädystä maalille, jossa Puljujärvi oli tarkkana ja siirsi kiekon ohi Binningtonin. Maalin jälkeen Kanadan Bowen Byram huitaisi Puljujärveä maalinedustakahinassa kasseille ja videotarkistelun jälkeen palkittiin tempustaan suihkukomennuksella.

Puljujärvi itse sai tilanteessa kakkosen, joten peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Tämä erikoistilanne sopi taas Kanadalle, kun Owen Power purjehti alueelle sisään ja tasoitti pelin rannelaukauksellaan.

Suomi pääsi kolmannen erän alkuun vielä ylivoimalle, mutta verkko ei Binningtonin takana heilunut. Kanada myllytti vahvasti Hannes Björnisen jäähyn aikana ylivoimalla, mutta Leijonat kesti vielä tämän erikoistilanteen ilman takaiskua. Ajassa 51.32 Suomen puolustus kuitenkin nukahti kohtalokkaasti, kun maalille täysin yksin unohdettu Brandon Hagel vei Kanadan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon John Tavaresin syötöstä.

Kanadan johtomaalin jälkeen Suomi sai hyvää otetta ja haki lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Kiekonmenetys keskialueella koitui kuitenkin Leijonien loppukirin kohtaloksi, kun Kanadan Mercer laittoi kiekon tyhjään maaliin ajassa 59.39.

Muokattu: 18.5.2024, kello 21.25: Kuva vaihdettu.

Leijonien osumat ja ohisektorit
Yhteistyössä:

501 9:llä tikalla: Jesse Puljujärvi

Härkämäinen hyökkääjä oli Kanadaa vastaan pelin ytimessä. Puljujärvi iski tärkeät maalit ja aiheutti tekemisellään päänvaivaa vastustajan puolustajille. 

 

Big Fish: Veli-Matti Vittasmäki

Tuore Suomen mestari pelasi perusvarmaa puolustuspeliä ja teki roolissaan juuri sen, mikä pitikin. Vittasmäen kaltaisten pelaajien merkitys korostuu otteluissa huippumaita vastaan, kun suoritusvarmuutta tarvitaan.

Bullseye / Häränsilmä: Valtteri Puustinen

Puustinen sai tuiki tärkeän turnauksen avausmaalinsa maukkaaseen paikkaan. Vaikka Penguins-hyökkääjän onnistuminen ei auttanutkaan Leijonia voittoon, antoi Puustinen tekemisellään viitteitä paremmasta.

 

Leijonien ohisektorit

    • Harri Säteri: Yksi tehty maali omaan rysään ja muutama muukin haparointi sävytti Säterin Kanada-puhdetta. Vaikka Suomi ei maalivahtipeliin kaatunutkaan, herätti lauantain kamppailu uusia kysymyksiä veskaritilanteesta.
    • Mikko Lehtonen: Monivuotinen luottopuolustaja on olltu MM-turnauksessa toistaiseksi vain ihan tavallinen hyvä pelaaja. Lehtonen ei ole saanut hyökkäyspäässä osaamistaan toivotulla tavalla esiin.
    • Rasmus Rissanen: Perustekemistä väritti toisen erän lopun pösilö jäähy. Puolustuspään osaamisensa vuoksi joukkueeseen valitulta Rissaselta ei soisi näkevänsä hölmöjä ratkaisuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle