Josh Morrissey: "Kaikki pysähtyi, kun kello meni nollaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kentällä riitti vauhtia.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Kanada lähtee joka vuosi suosikkina U20-kisoihin, mutta maalla on ollut viime vuosina vaikeaa. Tällä kertaa päävalmentaja Benoit Groulx löysi keinot tehdä joukkueesta paras, kertoi Josh Morrissey.

- Kanadan joukkueessa on vain pelaajia, jotka ovat tähtiä paikallisissa juniorisarjoissa. Valmentajamme ei yrittänyt keksiä uudelleen pyörää vaan sai vain meidät pelaamaan yhdessä, se oli hienoa. Hän sai parhaat ominaisuutemme esiin. Joka ilta meillä onnistuivat eri pelaajat ja läpi koko kokoonpanon joukkueemme oli täynnä taitoa.

Viime vuonna U20-kisoissa Kanada ei onnistunut, vaan joukkue putosi välierävaiheessa Suomea vastaan.

Kaikki pysähtyi, oli niin hiljaista ja silti äänekästä.

- Teimme viime vuonnakin paljon asioita oikein, mutta tässä turnauksessa asiat tapahtuvat nopeasti.

Mutta mikä oli hienon illan paras hetki?

- Se, kun näki kellon menevän nollaan ja sai luistella maalivahdin luokse! En ikinä unohda sitä. Kaikki pysähtyi, oli niin hiljaista ja silti äänekästä. Olet siinä joukkueesi kanssa ja näet perheesi katsomossa. Se on tunteikas hetki, enkä vielä edes oikeastaan tajua sitä. Nautin tästä pitkään.

Kanadalaiset kehuivat kilvan toisiaan, ja Morrisseyltä riitti ylistystä joukkueen maalivahdille Zach Fucalelle.

- "Fuchs" oli kuin muuri. Maalivahtina oleminen on varmasti niin vaikeaa ja erityisesti perheelle katsomossa hermoihinkäyvää. Fucale on kuitenkin rento kaveri ja puhuu paljon. Hän teki valtavia pelastuksia meille.

Viime vuonnakin kisoissa pelannut Morrissey tiesi, että mestaruuden oli tultava nyt tai ei koskaan.

- Heräsin ja ajattelin, että nyt on kultamitalipelipäivä, enkä enää koskaan pääse kokeilemaan tätä. Viime vuosi oli pettymys ja olin niin iloinen, kun pääsin lopettamaan juniorimaajoukkueurani huipulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle