Jatkoajan tähdistökentällinen - Godla dominoi

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Denis Godla oli kisojen komeetta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sekä kansainvälinen media että kisojen direktoraatti ovat tehneet valintansa kisojen tähdistöihin. Myös Jatkoaika työntää oman lusikkansa soppaan.

Nuorten maailmanmestaruuskisat päättyivät Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Kanadan kultajuhliin. Nuorten kisat ovat kuitenkin aikuisten kisoja huomattavasti enemmän yksilökeskeisiä. Ketkä pelaajat onnistuivat, ketkä vajosivat harmaaseen massaan?

Jatkoajan tähdistökentällinen

Maalivahti Denis Godla, Slovakia

NHL-varaukseton slovakialaismaalivahti nousi täydestä tuntemattomuudesta koko kisojen komeetaksi. Ensimmäisessä ottelussa Kanadaa vastaan viisi päästettyä maalia ja pois maalilta, mutta sen jälkeen otteet olivat suorastaan huikeita. Dominikhasekmainen torjuntatyyli tuotti läpi kisojen lukemattomia huippupelastuksia, ja Godla nousikin nopeasti myös kanadalaisyleisön lemmikiksi. Johdatti joukkueensa historialliselle MM-pronssille.

Puolustaja Gustav Forsling, Ruotsi

Vancouver Canucksin viime kesänä viidennellä kierroksella varaama puolustaja ei ole aiemmin urallaan profiloitunut kiekollisena pakkina, mutta räjäytti pankin Kanadassa iskien seitsemään otteluun peräti kahdeksan tehopistettä. 18-vuotias ruotsalainen pelaa seuratasolla uransa ensimmäistä kautta Ruotsin pääsarja SHL:ssä.

Puolustaja Darnell Nurse, Kanada

Isokokoinen kanadalaispuolustaja varattiin toissakesän NHL:n varaustilaisuudessa peräti numerolla seitsemän. Lunasti hänelle asetetut odotukset kisoissa ollen Kanadan johtava puolustaja.

Hyökkääjä Sam Reinhart, Kanada

Viime kesänä koko NHL-varaustilaisuuden kakkospelaajana Buffalo Sabresiin kiinnitetty Reinhart oli läpi turnauksen kisojen paras hyökkääjä. Erittäin kokonaisvaltaisena pelaajana hän tekee oikeita ratkaisuja kaikilla kaukalon alueilla.

Vaikutti paikoitellen olevan erityisesti hyökkäyspäässä vähän väärällä tasolla pelatessaan ikäistensä nuorten seurassa. Voitti myös kisojen pistepörssin.

Hyökkääjä Max Domi, Kanada

Toisen polven kiekkoilija pelasi itsensä kisoissa kotiyleisön suureksi suosikiksi. Oli jatkuvasti esillä ollessaan kentällä. Huipputaitava pelaaja on mestari myös ärsyttämään vastustajia, millä sai hankittua joukkueelleen useammankin ylivoiman kisojen aikana.

Hyökkäääjä Martin Reway, Slovakia

Slovakian ylivoimaisesti paras kenttäpelaaja. Pelasi käsittämättömiä minuutteja slovakkihyökkäyksessä ja pystyi luoviin ratkaisuihin hyökkäyksessä vastustajaa kuin vastustajaa vastaan. Oli kapteenina selkeästi myös joukkueensa henkinen johtaja. Todella näppärä kiekon kanssa myös kovassa vauhdissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle